Az 50 ft-os visszaváltós palackok árát készpénzben is vissza lehet kérni a kasszánál?
Hivatalosan, jogszabály szerint oda kell adják készpénzben! Persze már találkoztam vidéki italüzlettel, ahol ezt lazán megtagadják...
Az Aldiban meg ellenkezőleg, levásárolni nem engedték, hanem először ki kellett fizetnem a vásárlásom teljes összegét, és utána külön kiadták kp-ban a visszaváltós kupon értékét...
Szóval egy marha egyszerű szabályt sem nagyon sikerül betartani...
Oda kell adnia kp-ben ha úgy kéred, de azt teljes dilinek tartom össze - vissza csinálják láncok. Tesco csak vevőszolgálaton, Spar simán kifizeti kasszánál, Aldi előbb fizesd ki amit vettél aztán külön adja a bizonylaton szereplőt, vicc.
Mostanra beálltam arra csak Spar gépbe viszem aztán pénzt kérem, mert vásárolni meg sosem szoktam náluk, de ezt messze ők kezelik a legnormálisabban.
[ * tudom van utalás, nem véletlenül nem élek vele ebben az esetben ]
Feleslegesnek tartom ott helybe Pennybe vásárláskor annyival kevesebbet fizetek és kész. Ott vásárláskor kasszánál jelezni kell előre hogy lesz visszaváltós cetli és végösszegnél levonják. Mert ott van a visszaváltó amutomata gép.
A csövesek is beváltanak pár össze szedett flakont és vesznek ott csövesbort...
Még álljon sorba kasszánál hogy azt a pár 100Ft fizessék ki és utána menjen máshol venni belőle bort...Egyszerűbb ha ott megveszi.
Bár aki igen spórolós és máshol akarja elkölteni azt a pénzt ahol esetleg olcsóbb valami, akkor lehet megteszi.
Szerintem egyszerűbb helyben vásárláskor levonatni. Ha már úgyis vásárlok alapból. Akkor nem állok sorba csak a visszaváltó papírral.
Nem mindenhol kell állni vele kasszánál. Általában utaltatom, de pl. : Tesco gép nem olvasta be QR kódom legutóbb így utalvány lett a dologból, náluk vevőszolgálaton fizetik ki ahol senki nem állt előttem.
Aldiban meg kétszer választottam inkább azt, kasszás soron kívül adta pénzt ahogy látta nem vettem semmit csak voucher van a kezemben. Sorban aki állt sem morgott mert fél mp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!