A flakon üveg és alu visszaváltósdinál hogyan működik a készpénzes kifizetés az üzletekben?
Figyelt kérdés
A banki utalás nálam nem megoldható mert nincs számlám. De azt olvastam, hogy kp-ban is kötelesek a boltok kifizetni az utalványt. Ki mit tud erről?2024. júl. 5. 20:49
1/10 anonim válasza:
"A visszaváltott palackok ellenértékét az automata utalvány formájában nyomtatja ki, amely levásárolható, vagy készpénzre váltható az adott üzletben vagy üzletláncban."
Valószínűleg a kasszához kell menned és szólni, hogy kp-t kérsz.
Mert az üzletben általában a kasszában szokott pénz lenni.
3/10 anonim válasza:
Tescoban a vevoszolgalatnal gond nelkul kifizettek az 50 forintos soros dobozomat.
4/10 anonim válasza:
Nem hiszem hogy kötelező készpénzre váltani, mert nálunk a helyi coop-os kisboltban csak levásárolni lehet. Lehet nagyobb boltoknál kp-ban is lehet kérni, de itt biztos hogy nem. Vagy ha kötelesek lennének, akkor törvényt sértenének? Nem hiszem, de ez 100%-ra biztos, legalábbis ebbe a boltban.
5/10 anonim válasza:
Odamész a pénztárhoz odaadod a cetlit és kifizetik.
6/10 anonim válasza:
#5 bmeg, nem fizetik ki mindenütt, saját magam tapasztaltam, hogy csak és kizárólag levásárolni lehet a mi boltunkban vidéken egy 4000 fős kisboltban. Ez 1 milló %-ig igaz, hiába pontonak le ezek a ****majmok.
7/10 anonim válasza:
Szerintem az #5-os ugy ertette, hogy kotelesek kifizetni. Ezt egyebkent a 450/2023. kormanyrendelet 12-es paragrafusa irja elo.
De hat a szabalyokat valoban nem minden bolt tartja be.
8/10 anonim válasza:
Akkor panaszt kell tenni, kötelesek kifizetni.
9/10 anonim válasza:
Egyszerűbb amúgy ha beregisztrálsz és utalással kéred vissza. Én is így nyomom. Általában be se kell menni a boltba, csak visszadobom és fordulok is ki, nem megyek be vásárolni. A pénz 2 perc alatt megérkezik a számlámra. A blokkal sok rossz tapasztalatom van, például önkiszolgáló kasszánál nem fogadják el, volt ahol nem engedték levásárolni, hanem a vásárlás teljes kifizetése után visszaadták készpénzben, ezek szerint a fordítottja is van hogy csak levásárolni engedik. Egyszerűbb kihagyni a boltot.
10/10 anonim válasza:
Pesten sima cba-n,(IV. kerület) még ha vásárolok is, nem levonják, hanem a kp-ban kifizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!