Mit gondoltok arról, hogy olcsóbb jóllakni tésztával, mint hússal és zöldséggel?
Szóval az van, hogy eléggé spórolnom kell az élelmiszereken ebben a hónapban és akárhogy is nézem, egy kis tésztaszósz+tészta kombóval olcsóbban jövök ki, mint a csirkemell+tonalsalátával.
Kicsit megijjedtem, mert nem akarok elhízni meg diabéteszes lenni, mert sok tésztát, szénhidrátot eszem, és kevesebb zöldséget a megszokottnál, valamint ugy e a fehérjeforrásokon kell leginkább spórolnom.
A pesztos tészta, paradicsomos tészta, krumplis és káposztás tészta nagyon egészségetelen és junk-food? Emellett heti 2x leves napot tartok, amikor valami olcsó krémleveset csinálok, pl. sütőtökleves.
Tejterméket nem fogyasztok.
Szerintetek túl lehet így élni?
Az olcsó és egészséges kategóriában vsz. a tészta (vagy krumpli, rizs, zabpehely, búzadara stb.) és a hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsök párosítása a nyerő. Ahogy fentebb is írták, a fehérje növényi forrásból is pótolható, csak egy kicsit oda kell rá figyelni. Megfizethető fehérjeforrások pl.: lencse, zöldborsó, felesborsó, csicseriborsó, sárgaborsó. Elvileg a szójagranulátum is (5 kg-s kiszerelésben kapható kimondottan olcsó is), bár a szója egészségügyi hatásai körül vannak kérdőjelek.
A piacon vásárolt hagyma, répa, káposzta, cékla, alma még mindig a megfizethető kategóriába tartozik.
Lehet fementálni céklát, káposztát, répát stb, nagyon egészséges.
Lehet eltenni olcsó idényzöldségeket télire, pl. ősszel padlizsánt, lecsót, paprikakrémet, uborkát, saját szedésű gombát, lekvárt stb. Ezekkel sokat lehet spórolni és megvan az olcsó, finom, egészséges táplálék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!