Mit szóltok ahhoz, hogy most már Sparban a nejlonzacsiért elkérnek 15 ft-t?
Ez nem a SPAR üzlete, nem őkeres rajta.
A környezetvédelemhez tartozó intézkedések egyike.
Ha nem vagy hajlandó egy sima, zsebrevágható szatyrot, valamit vinni, akkor ennyibe kerül.
Így jóval kevesebb műanyag kerül a szemétbe..
ez hagyján, az auchanban büdös zacskót adnak (mivel hogy lebomlós, ezért van valami nagyon rossz szaga) és elvárják hogy abba pakold a péksütit, gyümölcsöt. én abba nem vagyok hajlandó beletenni!
a sparban ezekszerint legalább nylon.
26/n
Szilvi
Adhatnák 5ezerért, egyből nem lenne ennyi szemét.
Temérdek hulladékot termelünk.
Másképp nem értik meg az emberek, csak ha valamilyen módon érzékenyen érinti őket.
Ennek a legjobb módja, ha fizetni kell érte.
Hidd el én is szemetelek.
Nem is keveset.
De amióta mindenféle szatyorért fizetni kell, érdekes módon mindig van nálam egy textil bevásárlótáska.
Amint fizetős lesz a zacskó a kiflihez, zöldséghez egyből kényszert érzek majd rá, hogy ne kelljen érte pénzt adni.
Lusta, trehány és nemtörődöm vagyok ebből a szempontból, mert kényelmesebb így.
Sajnos az emberek többsége pont ugyanilyen, mint én.
Szóval nem gondolom, hogy ez olyan nagy baj lenne, csak egy kis idő és mire hozzá szokunk.
Szerintem is helyes döntés, a nemtörődöm, környezetpusztító emberek hiába pontozzák le az ezirányú válaszokat...
Rengeteg szemetet termelünk feleslegesen, és a legveszélyesebb pont az egyszer használatos műanyag.
Mindenki vihet magával saját zacskót, akkor nem kell egy fillért sem fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!