Rácz Jenő séf éttermében hogy lehet egy menü 150 ezer forint? Vennéd egyszer?
Nem hittem el....ma olvastam neten. És utána is néztem, tényleg egy rántott hús 8000 forint, egy sima kaja 100-150 ezer mi ez amúgy??
Te képes lennél ennyit költeni egy kajára? Mert én még akkor sem ha kokó is lenne a cuccosban.
#26 Érződik abból ahogyan írsz hogy te azt hiszed ettől leszel valaki, ez a jólét, a gazdagság egy mértékegysége. Mi nem azért szóljuk le ezeket a helyeket, mert nem engedhetnénk meg magunknak, hanem mert ez egy átb@szás, semmi más. A sznobizmusért fizetsz, nem az ételért.
Ahogy korábban is írtam az efféle meggondolatlan pénzszórás nem a tényleges felsőosztály, hanem az újgazdag prolik jellemzője. Ölükbe hullott a pénz, de mivel segg hülyék, ezért nem tudják mit kezdjenek vele, hát vesznek sport autót és ilyen pszeudo-elit helyekre járnak.
Aki valóban gazdag az megsúgom nem úgy gondolkodik, hogy nem baj hogy drága, van még ezen kívül is elég pénzem. Azért nem fog egy ilyen helyre elmenni mert felfogja a pénz értékét és csak olyanra költ ami vagy megtérül (befektetés) vagy tartósan emeli az ő és családja életszínvonalát. Tehát nem 50 milliós sportautóval megy 150 ezerért ebédelni, hanem otthon ül a tengerparti luxus villájában. Az előbbi kirakat gazdagság magamutogató proliknak, az utóbbi tényleges luxus amit 10, 20, 30 év múlva is még élvezni fog, sőt majd az örökösei viszik tovább a családi vagyont.
Azért az elég undorító, aki csak úgy divatból utazgat mindenfelé a világban, nem?
Undorító egy sznob szokás.
Ugyanabból a pénzből hónapokig lehet otthon is ülni!!
#34: :,D :,D :,D
Mikor a gyári munkás proli meséli el, hogy a "valódi" gazdagok, hogyan gondolkoznak. :D :D :D
#37 Akinek saját séfje van nem fog 8 fogást megenni egy ebéd alatt és egyetlen képet sem fog lőni róla hogy mekkora raj helyen ebédelt. Ahogy írod ő csak élvezi az életet, neki természetes hogy az ebéd nem a Tescoból jön.
Ellenben ez a sznob étterem amiről beszélünk arról szól hogy sokkal flancosabb ételeket kostolhatsz meg, mint amit napi szinten megengedhetsz magadnak. Ezért is van sok étel kis adagokkal, hogy minél többet kipróbálhassál. Tehát azért fizetsz hogy egy órára egy "gazdag vagyok" szimuláció keretében ebédelhessél majd kilépve az ajtón visszacsöppenhess a szegényes valóságodba. Ez sznobizmus, hiszen egy átmeneti látszatért fizetsz, ahelyett hogy egy valós, tartós magas életszínvonalat kezdenél felépíteni magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!