Mi értelme így a spórolásnak?
A feleségemnek mániája, hogy vadássza az áruházi akciókat, egy-egy bevásárlás alkalmával 4-5üzletbe is elmegy. Például a teszkóban megvehetne mindent egyszerre, de valahol például 100forinttal olcsóbb a ketchup, akkor képes és elautózik miatta még egy kilométert egy másik boltba. És ez nagyon sok terméknél így van, mindent máshonnan vesz néhány forint miatt. Végül közel fél napot tölt a bevásárlással és 15kilómétert autózik a dugóban, azért, hogy max ezer forintot spórolhasson.
Mi ebben a jó? Amit spórol azt rákölti az üzemanyagra, az időről nem is beszélve.
Négyes vagyok. Hiába vagyok leszázalékolva, havi 4 nagybevásárlással 3 különböző boltból havi TÍZEZREKET spórolok meg. Tudom, mert rendszeresen vezettem a kiadásainkat régen és most is. És nem hiszem, hogy 30-40 ezernyi benzint elpöfögök azon a 3 km-en. :)
Nektek vagy nem számít a pénz, mert itt mindenki havi 600-at visz haza fejenként, vagy csak buták vagytok belegondolni és venni a fáradságot 3-4 újság átbújásához, neadjisten heti kajatervet készíteni. :) ;)
Értelek és igazad van. De a kérdező felesége nem tízezreket spórol azzal, hogy megtervezi a nagybevásárlást, hanem napi szinten ezt csinálja. Írta a kérdező is, hogy egyetlen ketchupért ment át a másik boltba, ahol 90 ft-ot spórolt. Nagyon nem ugyanaz a két szituáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!