Mi értelme a Tesco házhozszállításnak?
30 Km oda vissza már 60 km. Senki sem fog neked 60 Km-et autózni azért mert eszedbe jut rendelni három zsemlét.
Sokan nem tudnak elmenni otthonról, vagy nem tudnak/ akarnak cipekedni. Nekik hasznos. Pizzát is egy alig 1 Km-re lévő cégtől rendelek, ahova akár gyalog is el tudnék menni, de így kényelmesebb.
Nincs messze a nagytesco, gyalog is max 20 perc, viszont busszal/villamossal két átszállás. Kocsink nincs. 15-20 kilós nagybevásárlást nem fogok gyalog hazacipelni, busszal sokszor szenvedés. Pl tegnap jártam úgy (nem tesco, macskakaját meg napi bevásárlást cipeltem haza, két dög szatyor meg a táskám), hogy látta a sofőr hogy szerencsétlenkedek, de véletlen se nyitotta volna ki az ajtót, megvárta, míg karral-könyökkel kiügyeskedem az ajtónyitó gombot, majd épp csak felkecmeregtem, ajtó zár, repülőrajt. Reflexen múlt, hogy oszlopnak tántorodtam esés helyett.
Ja, és mellé negyediken lakunk, nincs lift, a házhozszállításban be is hozzák. Havi egyszer megéri, a napi motyóért nyilván nem rendelget az ember.
Ritkán, de szoktunk vele élni. Nyilván a többség nem a napi "kifli, kefir, tej, parizer" szintű bevásárlását intézi így, ráadásul sok(főleg nyugdíjas) városinak nincs kocsija.
Mi amikor rendelünk, akkor elsősorban nagy tömegű és/vagy nagy térfogatú hosszan elálló ételeket, italokat szoktunk házhoz szállíttatni.(pl 1-2 tálca sör, zsugor üdítők, zsák burgonya, karton tartós tej, stb.) Hiába nem nagy értékek, sokat kell pakolgatni, megtöltenek egy csomagtartót, ellenben 2-3 perc megrendelni.
A sógorom mozgássérült, max 1 km-t tud menni, azt is rollátorral és kb 2 óra alatt, cipelni nem tud semmit. Így maximum kenyeret, tejet vagy hasonlót tudna venni egy-egy alkalommal, ez édeskevés ahhoz, hogy nem haljon éhen.
A tesco töle 10 km-re, a város túlsó végén van, tömegközlekedéssel nem tudna odajutni, legfeljebb taxival, de az is problémás. Emellett a bevásárlókocsit sem tudja használni, mert a rollátorral együtt nem megoldható.
Neki - meg sok más idös, beteg, kisgyerekes embernek, meg akinek nincs autója - kifejezetten jó, hogy van erre lehetösége.
Én is így vagyok mint az előttem írók.
Fiatal lány vagyok, egyedül élek. Kocsim nincs. 7-en lakok, igaz van lift, de oda is be kell szenvedni az árut.
Inkább rendelek havonta 2 karton tejet, 2 karton üditőt, néhány kiló krumplit, akciós húst, lisztet, mint hogy napi szinten kelljen ezekkel szenvednem hazafele jövet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!