Mennyiből tud 1 ember kajálni 1 nap?
Én csak azt nem értem nálad kérdező, hogy miért kell kidobnod a felbontott kajákat.
Ha bontasz egy csomag tésztát vagy rizst, nem kell 1 héten belül felhasználnod. Simán kibírja hónapokig is. Bár azt sem hiszem el, hogy ne fogyna el mondjuk 2 hét alatt egy csomag tészta. Tej sem 2 napig jó felbontás után. 5-6 napot is kibír hütöben (tapasztalat).
Kérdező, ha spórolni akarsz a kaján, át kell kattintani a gondolkodásodat.
Pl. mi a fenének kell minden nap csoki és üdítő?
Más. Írjál egy heti étlapot, vásárold meg a hozzávalókat. Igen, van, amiből csak 10 dkg/1 dl kell, de a maradék igenis sokáig tárolható.
A következő héten - mielőtt újra tervezed az étlapot- , nézz körül, miből van otthon. Használd föl azt.
Nézd az akciókat, tanulj meg takarékosan főzni - tudtad pl., hogy a rántott hús süthető tepsiben, olaj nélkül? -, ha valamiből túlfőzöd magad, fagyaszt le, ezzel időt/gázt/mosogatnivalót is megtakarítasz.
Na de ha 4 adag 1790, akkor mondjuk két adagot beraksz a fagyasztóba jövő hétre (még sütés előtt), úgyhogy aznapra csak két adagot számoljunk, mert mondjuk azt eszed ebédre és vacsorára is. Megcsinálod hozzá ugye a krumpipürét.
Reggelire meg vagy eszel müzlit, vagy tejbegrízt, hogy felhasználd a tejet. Így az egész napi kajád megvan egy ezresből.
Láttam itt ezt a rántott húsos példát, alapból nem itt kéne leragadni, lehet rossz a számolás, de nem ez a lényeg.
El lehet költeni 1200-1300 ft-ot is 1 nap, van egy rakás olcsó étel, azokat kicsit többször kell beiktatni, párszáz ft-os kaják, és hosszú távon kiegyenlítődik úgy, hogy azért egy havi 30.000-es keret ne legyen (nagyon) túllépve.
Egy krumplis tészta, nyáron egy csomó rakott étel idény zöldségekből, egy paradicsomos húsgombóc, stb stb...
Ezek olyan olcsók, hogy ha ezeket megcsinálom mondjuk 1000 ft-ból, az 3 napra való ebéd! Ilyenekből többet kell beiktatni, és akkor néha belefér a rántott hús is.
Hát ide tényleg nem érdemes válaszolni.
Rosszindulatú ostoba emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!