Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Mennyiből tud 1 ember kajálni...

Mennyiből tud 1 ember kajálni 1 nap?

Figyelt kérdés
Napi hány forint szerintetek a reális 1 embernek kajára? Ha lehet akkor azt is vegyétek figyelembe, hogy ha a leírt összeget felszorozzátok 30 nappal (egy hónapra levetítve) mennyire reális érték jön ki. Tehát napi 2000 kajára jónak tűnik, de 60 ezer csak enni egy hónapban elég sok. Nem keresek annyira jól azért.
2021. aug. 18. 14:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
57%

8-as kommentre:

Szívesen kiszámolok neked 1-2 dolgot, de csak ha őszintén gondoltad, hogy mesternek hívsz, (nyugodtan hívhatsz, az vagyok) ha csak arcoskodni tudsz, azt csak leszarni tudom.

Egyelőre nem nekem van problémám a főzéssel!

Elindítalak az úton, ha van még kérdésed, akkor egy elnézés kérés után, normális stílusban felteheted:

Azt írod: spagetti 300.

Szerintem legyen 400 ft. Mármint 1 zacskó. Fél kilós. Szárazon mérve 10 deka 1 adag.

Tehát 1 adag, az 40 forint!

Ha az összeset megcsinálod, legalább 2 napig eszed úgy, hogy ebédre is, meg vacsorára is!

" ha spórolok és virslit teszek bele hús helyett"

Erre meg olvasd el a 10-es választ:

Melyik hús kilós ára olcsóbb a virslinél?

Normális darált húst 1000 -1200 ft-ért tudsz venni 1 kilót!!!

Nézd már meg, virsliből ilyen egységáron milyen virslinek hazudott moslékot árulnak!

Úgy látszik, tévedtem a 6-os válaszomban, hogy vagy számolni, vagy főzni nem tudsz.

Az a helyzet, hogy egyiket se tudsz.

És emellett még nagyképű is vagy.

2021. aug. 18. 15:52
 12/33 A kérdező kommentje:
"elnézés kérés után, normális stílusban felteheted" szerintem itt nem én vagyok a nagyképű. "vagy számolni, vagy főzni nem tudsz" egy ilyen benyögés után meg nem tudom mit vártál.
2021. aug. 18. 15:54
 13/33 anonim ***** válasza:
60%

A "benyögés" után, volt egy XD !

Poénból írtam, de segítő szándékkal, mert már akkor lehetett tudni, hogy valami nagyon nem stimmel. Vagy a főzéssel, vagy a számolással, mivel normál esetben elképzelhetetlen, hogy alap élelmiszerekből otthon főzve ne olcsóbban jönnél ki, kint félkész, műanyag túlárazott cuccokat összetákolva.

Ezért is folytattam példákkal.

És 2 másodpercen belül igazolt is az élet, hogy igazam volt, szóval a "benyögés" kedves kérdező, az sajnos az igazság, akármennyire is nehezen elfogadható!

2021. aug. 18. 16:02
 14/33 anonim ***** válasza:
44%
Mi ketten vagyunk 1kg hús kettőnknek elég,úgy hogy másnap ebédet is viszünk belőle. Az ugye legyen 1300kg-ja. 2embernek 4kaja. Akkor ezt leosztva azt 325ft egy emberre. Beszéljünk rántott húsról most. Veszel még tojást ami legyen 500ft (10db). De ebből csak 3db-ot használsz el. Ami 150ft. Eddig 475ft. Zsemle morzsa 200ft aminek max a felét használod el. Akkor 575 ft. Liszt 200 amiből max egy 20ft-nyit használsz el. Akkor már 595ft-nál tartasz. Olaj többször használod ha nem égeted meg. Ha még csinálni akarsz krumplit hozzá akkor fél kg krumpli 150ft. Veszel margarint ami 260ft de ez is több nap(legyen 50ft). Tej hozzá ami 200,de ebből is csak max 1dcl-használsz (20ft). Tehát 815ft-ból meg van a napi kajád.
2021. aug. 18. 16:08
 15/33 anonim ***** válasza:
42%

14-es, és akkor a legdrágább alapanyagból, a húsból, 25 dekát számoltál adagonként, ami azért elég nagyvonalú, tekintve, hogy egy pl. egy étteremben (nem menzán!) 16-18 deka bőven megállítja!

Szóval még nem is spórolós adagot meg arányokat írtál!

2021. aug. 18. 16:16
 16/33 anonim ***** válasza:
48%
Persze nem spórolos adagot írtam. :) De ha meg annyira olcsó kaját akar ,akkor vegyen 1kg zsírt ami 400ft ami elég 2hétig legalább.:)
2021. aug. 18. 16:21
 17/33 anonim ***** válasza:
40%

14-es, neked a napi kajád rántott hús krumplipürével?

11-es, aki szerint a másik se számolni, se főzni nem tud, és még nagyképű is: Ha fél kiló tészta 400 Ft, akkor 10 deka tészta 40 Ft. Aha! Milyen jó, hogy legalább te tudsz számolni és nem vagy nagyképű se!

2021. aug. 18. 16:28
 18/33 anonim ***** válasza:
29%
Ez csak egy nap kedvesem. Mondjuk ma marhapörköltet főztem nokedlivel. De az sincs 1000ft egy napra.
2021. aug. 18. 16:31
 19/33 A kérdező kommentje:

Itt csak az a gond, hogy egyedül lakok és sok hozzávalót van, hogy utána hónapokig nem használok fel, gondolok itt a rizs/tészta és társaira ezért nem szeretem úgy számolni, hogy 1 adag ennyibe meg ennyibe kerül. A tejet hiába számolod 1 decivel, ha 2-3 nap alatt maximum meg kell inni felbontás után és így elosztva már is napi 70 forint ment el tejre. 3 tojás rántott húsra megint nagyon optimista.

Ami megint kimaradt, hogy te 1 adagot számoltál ki 815 forintra ami nem 1 napi kaja, hanem 1 étkezés. Hol van a reggeli és a vacsora?

De a te matekodat kicsit módosítanám: főzzük meg azt amit te leírtál úgy, hogy 3 adag legyen belőle és 1 embernek elég legyen 1 napra teljesen úgy, hogy nem kell mást enni.

Hús: (te 250 dkg-ot számoltál 1 adagnak) 1300/kg áron számolva 750 dkg 975 Ft. Veszek mondjuk 3 tojást (750 dkg húshoz kell 3 tojás) darabját 40 forintért akkor az 120 Ft. Morzsát csak azért írnám 200 Ft-nak, mert hiába csak a felét használom el, ha a többi utána belátható időn belül nem lesz elhasználva ergo kuka. Liszt 20 Ft, az oké. Olaj pont a rántott húshoz kell sok, de ha úgy nézem, hogy 600 Ft, aminek csak a felét használom fel 2x akkor is kifizettem érte 150 Ft-ot (600 fele 300 és mivel 2x használom fel ezért olyan, mintha csak fele annyit kellene fizetnem érte). Legyen a köret rizs 150 Ft-ért.

Ez optimistán is 1615 Ft.

2021. aug. 18. 16:31
 20/33 A kérdező kommentje:
Vagyis pontosabban nem is értem mi alapján jött ki neked a 815 forint, mert a húsnak csak a negyed árát adtad össze a többi hozzávaló árával. Akkor az már úgy lett volna korrekt, ha a húsnak a teljes árát összeadod a többi hozzávalónak a felhasznált árával. Tehát ha 815Ft-hoz hozzáadod a még kimaradt hús árat akkor 4 adag kaja 1790-re jön ki. 4 adag, nem 4 napi...
2021. aug. 18. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!