Mennyiből tud 1 ember kajálni 1 nap?
8-as kommentre:
Szívesen kiszámolok neked 1-2 dolgot, de csak ha őszintén gondoltad, hogy mesternek hívsz, (nyugodtan hívhatsz, az vagyok) ha csak arcoskodni tudsz, azt csak leszarni tudom.
Egyelőre nem nekem van problémám a főzéssel!
Elindítalak az úton, ha van még kérdésed, akkor egy elnézés kérés után, normális stílusban felteheted:
Azt írod: spagetti 300.
Szerintem legyen 400 ft. Mármint 1 zacskó. Fél kilós. Szárazon mérve 10 deka 1 adag.
Tehát 1 adag, az 40 forint!
Ha az összeset megcsinálod, legalább 2 napig eszed úgy, hogy ebédre is, meg vacsorára is!
" ha spórolok és virslit teszek bele hús helyett"
Erre meg olvasd el a 10-es választ:
Melyik hús kilós ára olcsóbb a virslinél?
Normális darált húst 1000 -1200 ft-ért tudsz venni 1 kilót!!!
Nézd már meg, virsliből ilyen egységáron milyen virslinek hazudott moslékot árulnak!
Úgy látszik, tévedtem a 6-os válaszomban, hogy vagy számolni, vagy főzni nem tudsz.
Az a helyzet, hogy egyiket se tudsz.
És emellett még nagyképű is vagy.
A "benyögés" után, volt egy XD !
Poénból írtam, de segítő szándékkal, mert már akkor lehetett tudni, hogy valami nagyon nem stimmel. Vagy a főzéssel, vagy a számolással, mivel normál esetben elképzelhetetlen, hogy alap élelmiszerekből otthon főzve ne olcsóbban jönnél ki, kint félkész, műanyag túlárazott cuccokat összetákolva.
Ezért is folytattam példákkal.
És 2 másodpercen belül igazolt is az élet, hogy igazam volt, szóval a "benyögés" kedves kérdező, az sajnos az igazság, akármennyire is nehezen elfogadható!
14-es, és akkor a legdrágább alapanyagból, a húsból, 25 dekát számoltál adagonként, ami azért elég nagyvonalú, tekintve, hogy egy pl. egy étteremben (nem menzán!) 16-18 deka bőven megállítja!
Szóval még nem is spórolós adagot meg arányokat írtál!
14-es, neked a napi kajád rántott hús krumplipürével?
11-es, aki szerint a másik se számolni, se főzni nem tud, és még nagyképű is: Ha fél kiló tészta 400 Ft, akkor 10 deka tészta 40 Ft. Aha! Milyen jó, hogy legalább te tudsz számolni és nem vagy nagyképű se!
Itt csak az a gond, hogy egyedül lakok és sok hozzávalót van, hogy utána hónapokig nem használok fel, gondolok itt a rizs/tészta és társaira ezért nem szeretem úgy számolni, hogy 1 adag ennyibe meg ennyibe kerül. A tejet hiába számolod 1 decivel, ha 2-3 nap alatt maximum meg kell inni felbontás után és így elosztva már is napi 70 forint ment el tejre. 3 tojás rántott húsra megint nagyon optimista.
Ami megint kimaradt, hogy te 1 adagot számoltál ki 815 forintra ami nem 1 napi kaja, hanem 1 étkezés. Hol van a reggeli és a vacsora?
De a te matekodat kicsit módosítanám: főzzük meg azt amit te leírtál úgy, hogy 3 adag legyen belőle és 1 embernek elég legyen 1 napra teljesen úgy, hogy nem kell mást enni.
Hús: (te 250 dkg-ot számoltál 1 adagnak) 1300/kg áron számolva 750 dkg 975 Ft. Veszek mondjuk 3 tojást (750 dkg húshoz kell 3 tojás) darabját 40 forintért akkor az 120 Ft. Morzsát csak azért írnám 200 Ft-nak, mert hiába csak a felét használom el, ha a többi utána belátható időn belül nem lesz elhasználva ergo kuka. Liszt 20 Ft, az oké. Olaj pont a rántott húshoz kell sok, de ha úgy nézem, hogy 600 Ft, aminek csak a felét használom fel 2x akkor is kifizettem érte 150 Ft-ot (600 fele 300 és mivel 2x használom fel ezért olyan, mintha csak fele annyit kellene fizetnem érte). Legyen a köret rizs 150 Ft-ért.
Ez optimistán is 1615 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!