Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit raktok el idén télre?

Mit raktok el idén télre?

Figyelt kérdés

Én lekvárt: sárgabarack, alma, körte, szilva.

Befőttet: szilva, őszibarack (sajnos a meggy, cseresznye nagyon drága volt). A többi a kertünkből van.

Paradicsomlé, ketchup, bolognai szósz, lecsó, ubi, dobálós sűrített paradicsom.

Hátha kapok még ötletet :)

2019. júl. 14. 19:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezeket, plusz szörpöt, ivólevet cseresznyebefőttet és meggybefőttet, illetve málna/szederlekvárt. Ja és fagyasztott spenótot, karalábét stb. Még esetleg zakuszkát csinálhatsz, ha szeretitek.
2019. júl. 14. 20:08
 2/10 Noblesse Oblige ***** válasza:
96%

Nálunk inkább a sós megy, így lecsó dögivel és mexikói chilis bab alap (csak husi kell hozzá). Illetve én a paradicsomot szárítani szeretem és úgy elrakni télire.

Idén kísérletezek a kimchivel. De erről még nem tudok eredményt mondani.

Befőttet, lekvárt csak különlegeset szoktam elrakni, pl. karamellás körte dzsem, csokis meggyes befőtt... stb. Inkább gasztroajándéknak. Én abszolút nem eszek lekvár félét, a párom pedig évi 5 üveggel elvan, amit a nagymamák bőségesen kiszolgálnak.

Még házi krémek állnak a spájzban pl mogyóróvaj, nutella szerűség, raffaelló krém. Ezek gyakrabban kerülnek ételekre vagy ételekbe.

És a kandírozott gyümölcsök. (de ezek inkább citrusfélék inkább)

Az almalekvár receptje érdekelne, még sosem ettem, szívesen csinálnék.

2019. júl. 14. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sárgabarack lekvár, eper lekvár, cseresznye és meggy befőtt paradicsomlé, csalamádé meg lecsó. Ezek tuti...
2019. júl. 14. 20:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Chilis bab alap?? Azt hogy?
2019. júl. 14. 20:23
 5/10 anonim ***** válasza:
25%
Semmit, teljesen felesleges
2019. júl. 14. 20:29
 6/10 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Úgyanúgy kell megfőzni, mint ha rendesen csinálnád ebédre, de a húst kihagyod. Illetve én nem használok tartósítót csak babér levelet a lecsó esetében is, ezt belefőzöm és nem romlik meg a befőtt.
2019. júl. 14. 20:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Lekvárt (meggy, szilva, sárgabarack, málna, szeder,áfonya)

(Befőttet is tervezek még-, illetve szörpöt. (meggy,bodza,fenyőtoboz, málna, szeder, áfonya) )

Lecsó, uborka, csalamádé, cékla.

Zakuszkát csinálok még.

2019. júl. 14. 21:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Lekvár:sárgabarack, szilva.

Befőtt:meggy, cseresznye megvolt (kertből) majd barack, körte is remélem.

Remélem, tudunk paradicsomlet.

Szeretnék meg lecsót, zakuszkát is mindenképpen majd.

Savanyúságnak csalamádét, paprikát többféle módon, uborkát, vegyeset (paprika, gyöngyhagyma, karfiol)

2019. júl. 14. 21:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Eper, szilva, szeder, kajszi- és őszibaracklekvár, savanyú mogyoróhagyma, almapaprika, őszibarackbefőtt.
2019. júl. 15. 15:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Idén először svéd uborkasalátát.

Meggyet 400-ért vettem.

Mennyi volt az a drága?

Nem csak nagyáruházban vagy belvárosi piacon lehet ezeket megvenni, hanem van egy csomó facebook-csoport, ahol rengetegen hirdetnek házi gyümölcsöt, zöldséget sokkal olcsóbban, és nincs is tele mindenféle vegyszerrel.

Illetve szedtem vérszilvát, mert ingyen van. Kb bárhol az országban. De nagyon kínlódós vele dolgozni, így egy adag lekvár után le is mondtam róla. Akinek sok ideje van, vagy kisgyerekekkel akar programot, mert nyári szünet van, pl. nagymama-unokák, na nekik megéri, a gyerek is élvezi, és a gyümölcs is ingyen van.

2019. júl. 15. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!