Mit raktok el idén télre?
Én lekvárt: sárgabarack, alma, körte, szilva.
Befőttet: szilva, őszibarack (sajnos a meggy, cseresznye nagyon drága volt). A többi a kertünkből van.
Paradicsomlé, ketchup, bolognai szósz, lecsó, ubi, dobálós sűrített paradicsom.
Hátha kapok még ötletet :)
Nálunk inkább a sós megy, így lecsó dögivel és mexikói chilis bab alap (csak husi kell hozzá). Illetve én a paradicsomot szárítani szeretem és úgy elrakni télire.
Idén kísérletezek a kimchivel. De erről még nem tudok eredményt mondani.
Befőttet, lekvárt csak különlegeset szoktam elrakni, pl. karamellás körte dzsem, csokis meggyes befőtt... stb. Inkább gasztroajándéknak. Én abszolút nem eszek lekvár félét, a párom pedig évi 5 üveggel elvan, amit a nagymamák bőségesen kiszolgálnak.
Még házi krémek állnak a spájzban pl mogyóróvaj, nutella szerűség, raffaelló krém. Ezek gyakrabban kerülnek ételekre vagy ételekbe.
És a kandírozott gyümölcsök. (de ezek inkább citrusfélék inkább)
Az almalekvár receptje érdekelne, még sosem ettem, szívesen csinálnék.
Lekvárt (meggy, szilva, sárgabarack, málna, szeder,áfonya)
(Befőttet is tervezek még-, illetve szörpöt. (meggy,bodza,fenyőtoboz, málna, szeder, áfonya) )
Lecsó, uborka, csalamádé, cékla.
Zakuszkát csinálok még.
Lekvár:sárgabarack, szilva.
Befőtt:meggy, cseresznye megvolt (kertből) majd barack, körte is remélem.
Remélem, tudunk paradicsomlet.
Szeretnék meg lecsót, zakuszkát is mindenképpen majd.
Savanyúságnak csalamádét, paprikát többféle módon, uborkát, vegyeset (paprika, gyöngyhagyma, karfiol)
Idén először svéd uborkasalátát.
Meggyet 400-ért vettem.
Mennyi volt az a drága?
Nem csak nagyáruházban vagy belvárosi piacon lehet ezeket megvenni, hanem van egy csomó facebook-csoport, ahol rengetegen hirdetnek házi gyümölcsöt, zöldséget sokkal olcsóbban, és nincs is tele mindenféle vegyszerrel.
Illetve szedtem vérszilvát, mert ingyen van. Kb bárhol az országban. De nagyon kínlódós vele dolgozni, így egy adag lekvár után le is mondtam róla. Akinek sok ideje van, vagy kisgyerekekkel akar programot, mert nyári szünet van, pl. nagymama-unokák, na nekik megéri, a gyerek is élvezi, és a gyümölcs is ingyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!