Van rá mód, hogy úgy csináljunk jegeskávét, hogy a lefőzött kávé utáni keserű íz ne érződjön, és ne kristálycukorral, hanem valami mással édesítsük a jegeskávét?
Mézzel, steviával, eritrittel, különböző szirupokkal (karamella, vanília stb.), fahéjjal.
Nem annyira egészséges variánsok, de a mézeskalács fűszerkeverék, meg a fagyik (nekem személyes kedvencem a kávéba a mentás, meg a vaníliás fagyi), meg a csoki is funkciónálhat édesítőként. Csoki esetében, raksz néhány kockát a poharad aljába, majd ráfőzöd a kávéd. Mesterien beleolvad :D
Itt tényleg csak a képzeleted szabhat határt.
Cold brew kávét próbáld ki. Fogsz egy edényt, teszel bele annyi őrölt kávét, amennyiből egyébként főzni szoktál és felöntöd annyi sima hideg vízzel, mint amennyit a főzéshez használsz. Beteszed a hűtőbe éjszakára, reggel pedig leszűröd és kész a kávé, ami nem keserű.
Édesítésnek fagyi, mez, edesitoszer
Na ezt kipróbálom holnap, utolsó.
Aki meg lepontozott nyugodtan utána nézhetne, mi az a cold brew....
"ne kristálycukorral"
Használhatsz porcukrot is, de tökmindegy, úgyhogy feloldódik mindkettő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!