Kávés kérdés: Szarvasi kotyogós (4.500 Ft) vagy Bialetti Venus (5.900 Ft) inkább?
A szarvasiban van súlyszelep, ami fokozza a túlnyomást, de a Bialettiben ilyet nem láttam. Sőt, szinte semelyik olcsó kotyogósnak mondott mokkásban nem láttam. Az alumínium szarvasit alaposabban megnézve a kidolgozása szörnyen igénytelen (reszelővel ki kellene majd javítani), ellenben az olasz rozsdamentes fém szép megmunkálású. Anyaga nekem mindegy, kerámia főzőlapon lenne használva.
Melyik ad kevésbé keserű, de testesebb, zamatosabb kávét?
nehéz kérdés. nem igazán ismerem a kotyogos kávéfőzöket .
Nekem darálos kávé gépem van.
a nagyimnak van szarvasi kotyogosa az biztos ,hogy az egy előnye van ,hogy mindig lehet hozzá alkatrészt kapni.
az ővé már most több mint 10 éve müködik. Ezek alapján nekem megbizhatónak tünik a szarvasi.
Az ,hogy milyen kávét főz az attól is függ ,hogy milyen kávét veszel bele . Mennyire tömöd meg mennyi vízet adsz hozzá.
Szarvasi: nekem is az van csak nem kotyogos: [link]
csak az miatt vettem ,mert ahogy elöttem írták mindig van szerviz ,és alakatrész hozzá.
Nem vagyok nagy kávézós, de a kotyogókról rémlett vmi, hogy megég bennük a kávé, ezért olyan keserű az eredmény. Ezt találtam, ha segít:
Szarvasi kotyogósom van. Azért ez, mert nagyjából évente vettünk egy espresso kávéfözőt, és mind valamiért tönkrement.
Ez már 3. éve megvan, és egyszer kellett gumit cserélni benne. Finom kávét főz, és kis helyet foglal. :-) Szeretem.
Viszont a Bialetti-t én sem ismerem.
Szüleimnek szarvasi van, de nem kotyogós, hanem elektromos. Nagyon szeretik, kellemesen erős kávét tudnak vele főzni, régóta használják. Ahogy ellőttem valaki már írta is, mindig kaptak hozzá alkatrészt, bár nem emlékszem hogy sűrűn kellett volna. :)
Nekem csak egy 2 személyes sima kis fém kotyogósom van, mert ritkán iszom, talán majd egyszer veszek egy 4 személyest, ha jönnek vendégek tudjak nagyobb adagot lefőzni. :D
Nekem meg rossz hírem van: kerámia tűzhelyre nem tehetsz alumínium edényt. Világéletünkben kotyogót, és efféléket használtunk, nekem jelenleg egy extrém narancssárga Kalifa nevű van, imádom!, tökéletes kávét főz, viszont anyunak mikor kerámialapos tűzhelye lett, a fentiekre felhívták a figyelmét, és vennie kellett egy elektromos főzőt.
Arra vigyázz, ne kínait vegyél, mert annak a négyszemélyese 1,5 adag kávét főz (egyszer kaptam, kipróbáltam, abból lett a Kalifa, hogy visszacseréltem). Szerintem a kotyogó és hagyományos társai adnak jobb ízű kávét, mint az elektromosok, de kávé és töltéserősség függő is, szerintem nem a márkától függ. A szelep az jó, ha van, bár csökkenti és nem fokozza a túlnyomást, kotyogóm még nem robbant fel, másféle már igen, szeleppel együtt, lehet, mert az eltömődött. Ami kifejezetten keserű az a tűzön ottfelejtett kávé... Kávé-függő, és hogy mennyire tömöd tele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!