Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Létezik ilyen kotyogós kávéfőző?

Létezik ilyen kotyogós kávéfőző?

Figyelt kérdés

...ami:

- rendesen átszűri a kávét

- nem folyik ki a kávé a tetején, miközben kotyog

- rendesen zárható a teteje, nem folyik orrba-szájba, miközben kiöntöd

- nem lyukad ki az alja

- nem törik le a fogantyúja egy hét után

- nem szorul rá a teteje az aljára

És ha igen, hol vettétek? :)

2012. szept. 24. 18:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én műszaki szaküzletben vettem, de láttam már 100-asban is, ill. piaci vas-edény árusoknál is.

Kb. 2 hónapba telt, mire kitapasztaltam:

- akkor főz jó kávét, ha egészen kis lángon forr fel és jön át a gőz a kávén. Amikor megpakolod kávéval, a közepébe a kanál nyelével szúrj egy kis rést, majd azon keresztül elkezd jönni ki a kávé, nem fog felrobbanni.

- ennek megvan az az előnye is, hogy a kis láng (alatta lángelosztó) nem éri a bakelit-nyelet, ezért az nem fog elégni, és nem lesz használhatatlan a főződ.

- nem szorul rá a teteje az aljára és ezért nem kell erőlködni a szétszedéskor (nem törik le a fogantyúja), ha amikor lefőzted vele a kávét, azt kiöntöd belőle, és rögtön, abban a percben hideg folyóvíz alá tartod, és ha nem is teljesen, de tekersz rajta annyit, hogy az alja és a teteje elváljon egymástól. Így amikor hűl ki, akkor szívják egymással össze, és a szétszedés, mosogatás, újratöltés minden erőlködés nélkül könnyedén menni fog.

Semmi más főzőt nem vennék, csak kotyogót. Ezt használom már 3 éve, és nagyon meg vagyok vele elégedve!

2012. szept. 24. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
* amikor hűl ki, NEM szívják ...
2012. szept. 24. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Én használok egy kb 2500 ft-os kétszemélyes kotyogót, habár szerintem elég rossz minőség, mivel nincs benne semmi nyomásfokozó (amitől "kotyogna"). Szóval ezeket a párezres valamiket felejtsd el, arra jó, hogy elégesd a kávét.

Kotyogóban a legjobb választás a Bialetti cég termékei, azok közül is szerintem a Bialetti Brikka. Ennek a tetején van egy nyomásfokozó szelep, ami miatt tovább éri a kávét a forró víz, mellesleg crema-hoz hasonló hab lesz a kávé tetején. Nem espresso, de közelít ahhoz.

Kotyogók közül ez a legjobb szerintem.

2012. dec. 2. 23:32
 4/4 macskako válasza:
Bialetti Brikka
2013. szept. 12. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!