Magyarországon régi koroktól kezdve szokásban lehetett hogy legalább két fogás számít egy teljes ebédnek, (mindenképp legyen leves) vagy csak utólag alakult ki valamiért?
Igen.
Sok leves "olcsón telít" + folyadékpótlásnak is jó.
A fogások különválasztása.a Napkirály udvarában terjedt el először, tehát a 17.század második felében. Franciaországból terjedt tovább a többi országba, Franciaország akkoriban első számú influencer volt.
Előtte az volt a szokás (Magyarországon is) hogy mindent felpakoltak egyszerre az asztalra, aztán jóétvágyat'.
Régen is ettek levest, nagyon praktikus fogás volt. Egyrészt nem kellett egy embernek állni mellette és forgatni folyamatosan, meg egy másiknak locsolgatni és így tovább. Ha vízben főzöl, nem ég le olyan könnyen, ott tudod hagyni kis időre. Ez az egyik ok, a másik ok meg az, hogy régen tele volt az összes víz kórokozóval. A levesben lévő vizet meg fertőtlenítette a hosszú forralás. Tehát egyszerre volt étel és ital.
Én a mai napig sokszor eszek levest, de az nálam jó sűrű, tartalmas, főételt jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!