Utólag vettem észre, hogy az ételhez használt őrölt paprikában molykukacok voltak (át volt szűrve). Lehet tőle bajom?
Ha utólag vetted észre, akkor miért volt átszűrve?
A molykukac nem mérgező állat.
Köszi.
Na túléltem, ha eddig nem lett bajom a tegnapi ebédtől akkor most már megmaradok.
Azért aggaszt kicsit a dolog, mert azt tudom, hogy pl a csótány káros az ember egészségére, valami emberre káros anyag van a szervezetében ami nem egészséges, ha összeszarja, nyálazza az ennivalónkat.
A pók hálója meg valami penicillin félét tartalmaz, na jó az még gyógyító is, de akkor is koszos és gusztustalan, csak az szerencsére nem nagyon kerülhet ételbe, de a moly mindenbe beleköltözik, belefial.
Az hogy minden 20. cseresznyében van egy kukac, az még nem vészes, meg nem olyan nehéz észrevenni.De a molykukaccal tele van minden, nehéz kiválogatni az élelmiszerből.Már úgy ellepték a kamrát, hogy kiirthatatlan.Nem akarok mindent kidobálni, így amit lehet átszitálok.De a paprikában nem számítottam rá, még jó hogy a szitálás szokásommá vált, különben mentek volna a kukacok is a fazékba, undorítő.
Én a helyedben kidobálnék mindent a kamrából. Valószínűleg már mindenben benne vannak. Utána egy alapos takarítás, fertőtlenítés, molyirtás...
Pár éve nálam is voltak, nehéz megszabadulni tőlük, de nem lehetetlen. És azóta molymentes a ház.
És persze egyébként a csótány nem tartalmaz semmi veszélyes anyagot. Sőt, igen tápláló élelmiszer. Az egyetlen gondot az okozhatja, ha a külső felületén fertőző dolgok vannak (értsd, szar). Egyébként fehérjében és tápanyagokban gazdag.
Az utolsó meg nagyon nagy butaságot írt, de most fáradt vagyok még arra is reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!