Ti hogy szoktátok? Ha marad meg leves/főzelék másnapra, csak annyit melegíttek/forraltok fel amennyit megesztek, vagy az egészet, mert pár órán belül úgyis eszik belőle más is.
Figyelt kérdés
2019. ápr. 26. 12:24
1/11 anonim válasza:
Csak amennyi kell, illetve ha nem lehet tovább tárolni akkor az egészet és megpróbáljuk elfogyasztani.
2/11 anonim válasza:
Csak amennyi kell ,a levest, főzeléket nem tanácsos többször melegíteni, mert úgy gyorsabban megromlik, hisz akkor mindig várni kell hogy kihűljön, hogy vissza tehesd a hűtőbe.
Persze ha már nem sok van, és mindenki eszik belőle, akkor már érdemes az egészet felmelegíteni.
3/11 anonim válasza:
Annyit melegítünk, amennyit ott, akkor megeszünk, a többi megy vissza rögtön a hűtőbe. Felmelegíteni nem szabad az egészet, legfeljebb forralni. Akkor pedig mindig meg kellene várni, hogy kihűljön.
4/11 anonim válasza:
Amennyit megeszünk. Nincs értelme az egészet felforralni ilyen indokkal. Szépen felszaporodnak benne a baktériumok amíg órákat ül a pulton melegen.
5/11 anonim válasza:
Mindig csak annyit, amennyit ott és akkor megeszünk.
7/11 anonim válasza:
Én előre kiporciózom. Amint megfőtt, kiszedek belőle annyit, amennyi a másnapi, vagy harmadnapi adag, azokat az edényeket rögtön hideg vízbe állítom, hogy aztán mihamarabb betehessem a hűtőbe. Aztán melegítéskor már nem egy nagyobb edényből szedek ki, mert eleve kiporcióztam az adott napra való mennyiséget.
8/11 anonim válasza:
Már csak azért is csak annyit melegítek, amennyi épp kell, mert alapból tányérban melegítem mikróban, nem külön kis lábasban, annyival is kevesebb a mosatlan! :)
9/11 anonim válasza:
Én kifejezetten nem szeretem a mikrót, ha csak lehet, kerülöm. Annyit melegítek, amennyit megeszek, és ha már kevés marad, akkor kisebb lábasba rakva teszem vissza, hogy több hely legyen a hűtőben, kevesebb felület érintkezzen a levegővel... és a nagyobb lábasban annyit hagyok, amennyit megeszek, és abban melegítek.
10/11 anonim válasza:
A maradékot adagokban lefagyasztom. Ha kell, akkor kimelegítem.Másnaposan nem eszünk semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!