Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egy hónapot kihúzni 20. 000...

Egy hónapot kihúzni 20. 000 forinttal? Mit lehet főzni? Ketten vagyunk.

Figyelt kérdés
2018. okt. 5. 17:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Mmibt 20 k van egesz honapra, vagy csak meleg ételre?
2018. okt. 5. 17:19
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Gomba pörkölt, főzelékek, levesek,1-2nap melegszendvics- pirítós,bundás kenyér,sült virsli ,hot-dog,én például nagyon szeretem a lencsefozeleket sült virslivel és laktató,chilis bab (lehet hús nélkül is Vagy kevés hussal)
2018. okt. 5. 17:21
 3/14 anonim ***** válasza:
83%

Necces, de végülis sárgaborsóval, rizzsel, olcsó zöldséggel, ilyesmikkel kihúzható.

Valami azért van otthon? Egy jól felszerelt kamra mellett egészen más a helyzet...

Gombaszezon is van, itt most kezd teremni tömegesen a gyűrűs tuskó, de még van szőlő, alma, dió is. Ezek persze nem mindenütt hozzáférhetők, de én világéletemben találtam valamit vadon, Budapesten éppúgy, mint kis faluban vagy falvaktól távol.

2018. okt. 5. 17:23
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

Aprólékból/zöldségből leves

Paprikáskrumpli

Tojásleves

Tojásos galuska

Főzelékek

Rántott parizer/virsli

Máj rántva/pörköltnek

Tészták

Rakott karfiol/káposzta

Lencsfőzelék/babfőzelék

Rakott krumpli

2018. okt. 5. 17:23
 5/14 anonim ***** válasza:
91%
Naponta elkölthettek (ha 30 nappal számolunk) 660 ft-ot. Ez azt jelenti,hogy ha sikerül betartani ki fogtok jönni. Nem lesz könnyű, próbáld előre megtervezni az ételeket és készíts olyat is, amiből 2 napig is tudtok enni. A boltba listával menj és ott is számolj ,hogy beleférj a keretbe. (Nem árt ha egy füzetbe vezeted a kiadást)
2018. okt. 5. 18:00
 6/14 anonim ***** válasza:
29%
Kajakabb dolgokat vegyetek , a főzés nem megoldás mert egy vajkrém 0,5 kg kukoricás kenyér tartalmasabb .Albán pékség meg boltok akciós csomagolt kenyerei . Mindenből akciósat gyengébbet vedd , bundás kenyér krumplis tészta jó dolog .
2018. okt. 5. 18:13
 7/14 anonim ***** válasza:
93%

Intersparban általában este zárás előtt fél áron vannak a közeli lejáratú húsok, ilyenkor vásárolj be.

főzhetsz:

csirkeaprólék levest

húslevest, utána a húst kiránthatod

lángos

krumpli, lencse, sárgaborsó főzelék hagymapörkölttel, tojás vagy májpörkölttel

grízes/zsemlemorzsás tészta

paprikáskrumpli

hamis gulyásleves kenyérrel

kenyérlángos

pásztortarhonya

rizses lecsó

rizses hús aprólékból

Próbálj mindenből többet főzni, legalább két napra. Maradékot fagyasszátok le.

Tervezd meg előre mit akarsz főzni, próbálj olyanokat, amikhez vannak otthon hozzávalók, és azokat egészítsd ki első körben

2018. okt. 5. 18:35
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ki lehet, csak szűkösen. A hüvelyesek, gabonák és az olcsó, szezonális zöldségek ilyenkor nagyon jól jönnek. Tipp, a krémlevesek fillérekből megvannak és 1-1 szelet kenyérrel nagyon eltelítenek. Ha tudsz sütni, esetleg süss otthon teljes kiőrlésű kenyeret, maga a liszt olcsó - ennek 1-1 szeletében akár 8-9g fehérje is van, ami egy normál felnőtt ember napi adagjának 1/6-oda. És ugye ha ínségesen étkezik az ember, erre fokozottan oda kell figyelni.

Kajaötletek:

- tócsni, zellerröszti

- répakrémleves

- sütőtökkrémleves

- szószba áztatott kenyérkockákkal töltött (opcionálisan sajtos) sütőtök egyben sütve

- sütőtökös rizottó

- zellerkrémleves

- karalábéfőzelék

- rántott zeller

- töltött, héjában sült burgonya

- töltött karalábé

- sütőben sült káposztagerezdek, répa, cékla, burgonya - mellé valami mártogatós (a gyökérzöldségek nagyon laktatóak)

- káposztás tészta (akár japán módra is, érdemes kipróbálni nem igazán kell hozzá különleges cucc és egy sós, nagyon finom étel - yakisoba néven keresd)

- töltött káposzta (húsmentesen nagyon olcsó)

- gombapörkölt

- töltött gombafejek

- spenótos canneloni vagy lasagne (saját tésztából szintén fillérekbe kerül)

- házi gnocchi (krumpliból készül) vagy épp tortellini, ravioli gombás töltelékkel

- chili sin carne

- spenótos vagy gombás rakott köles, vagy rizs

- gombás-tejfölös lencse

- lencsefőzelék vagy krémleves

- árpagyöngyös sűrű zöldségleves

- bableves pogácsával

- kukoricakrémleves

- kukoricalepény

- rakott zöldbab

Reggeli, vacsora mellé ne feledjétek a friss zöldségeket, jelenleg pl. a retek, cékla, uborka olcsó - ne vegyetek drága paradicsomot, paprikát.

Gyümölcsnek meg nyilván alma, körte főleg - lehet belőlük pitét is sütni, esetleg vaníliaszósszal, vagy tortának a körte csokisan is isteni, dióval, stb., ha édesre vágytok. Na meg persze itt a sütőtök szezonja, abból is kiváló édességek lesznek!

2018. okt. 5. 22:00
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Előző, tudom, hogy nem mindegy, hol lakik az ember, de a retek, uborka itt drága szokott lennim, míg a paprika roppant olcsó, csórón most folyton azt eszek...

Speciel a krumplit nagyobb mennyiségben felejteném, az drága a kalóriatartalmához, értékességéhez képest. Már sokszor utánaszámoltam, a rizs és a sárgaborsó, olcsó zöldség, esetleg olcsó zsír verhetetlen, azért is írtam azt anno, amit.

Persze kisebb mennyiségben szinte bármi befér, nem kell extrém szűk körben mozogni.

Kenyeret, gombát tuti nem vennék, azok drágák. Jó, vannak olcsó kenyerek, de azok nekem sosem ízlettek s túl könnyű remek kenyeret sütni, ami boltban jóval drágább lenne. Olcsó száraztészta az mehet, az hasznos.

2018. okt. 5. 22:31
 10/14 anonim ***** válasza:
48%

"Előző, tudom, hogy nem mindegy, hol lakik az ember, de a retek, uborka itt drága szokott lennim, míg a paprika roppant olcsó, csórón most folyton azt eszek..."

Ha Spanyolországban élsz biztosan! Ha Magyarországon vagy a környező országokban, akkor maradjunk az általam írtaknál, jó?

Nem kell ahhoz kertészeti zseninek lenni, hogy rájöjjünk, hogy Októberben már bizony nemigen terem friss, hazai paprika, az import meg drága. De nem fárasztalak ilyen komoly gondolatmenetekkel (bár tudom, hogy imádsz kötözködni), inkább tényekkel támasztanám alá mekkora bullshit, amit írtál:

A tescoban a paprika kilója jelenleg 650-1000ft között mozog, míg a reteké 350ft, az uborkáé is 350ft, a cékla meg épp 200ft/kg. Ha jól nézem akkor mindegyik fele ill. harmadannyi mint a paprika, szóval jó lenne, ha felhagynál a hazudozással :)

A szintén nyersen rágcsálható, vitamindús zellerszárnak is csak 300-400 ft darabja, és szerintem két fő boldogan el van vele egy hétig vagy tovább is. A sárgarépát amúgy szintén lehet nyersen enni reggeli mellé, vékonyra szelve. Vagy sok káposztafélét is, ha bírja az ember gyomra.

"Speciel a krumplit nagyobb mennyiségben felejteném, az drága a kalóriatartalmához, értékességéhez képest."

Tessék? A krumpli az egyik legolcsóbb élelmiszer, 150-200ft/kg??? és azt hanyagolnád??? havi 10.000 ft/fő összegnél?? bizonyára bepiálhattál, különben nem írnál ilyen hülyeségeket.

A krumpli az átlag zöldséghez képest fehérjében dús (2,5g) és rengeteg értékes ásványi anyagot tartalmaz (magnéziumban, káliumban, foszforban és mangánban is gazdag).

Mindemellett az egyik leglaktatóbb zöldségféle, nagyon jól telíti a gyomrot.

"Kenyeret, gombát tuti nem vennék, azok drágák. Jó, vannak olcsó kenyerek, de azok nekem sosem ízlettek s túl könnyű remek kenyeret sütni, ami boltban jóval drágább lenne. Olcsó száraztészta az mehet, az hasznos."

Olvasd el esetleg amit írtam mielőtt belekötsz, mert azt írtam SÜSSÖN kenyeret, abból a jó minőségű, teljes kiőrlésű is fillérekből kijön. Az, hogy te nem tudsz sütni nem tudom hogy jön ide, de szerintem nem túl releváns. Tegyük hozzá nem kell hozzá akkora tehetség, hogy megkelessz egy kenyértésztát és bevágd a forró sütőbe, de a fene tudja, neked mi nem megy rajta.

A gombát meg nem is értem miért nem vennéd meg, 800ft/kg áron kapni nem akciósan is, akciósan még olcsóbb. És a gomba mint tudjuk szintén jó fehérjeforrás ahhoz képest hogy "növény", na meg igen laktató is.

2018. okt. 5. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!