Mit tegyek? Nem tudok bort nyitni, próbáltam már sokszor, de egyszerüen nem tudom kihúzni belőle a dugót, csakhogy suliban pincér gyakorlaton kell majd, de biztos kiröhögnek a többiek hogy nem megy nekem.
Először is nagyon fontos, hogy a hegyét lehető legpontosabban közére nyomd bele. Majd elkezdet befelé tekerni, de vigyázz, hogy közben ne ferdüljön el, tehát végig merőleges maradjon a nyitó a dugóra. A harmadik mérvadó dolog, hogy NE tekerd bele teljesen, hogy eltűnjön a menet, egy-két menet még látszódjon. Nem tudom ez -e a szakszerű megoldás, de nekem bevált, (nő vagyok, magam jöttem rá) Szerintem ha nagyon beletekered, feszíti a dugót és ezért jön ki nehezebben. Vannak persze makacs dugók, a bor minőségén és a dugó anyagán is múlik. Tudom, hogy pincéreknél nem illik, de először próbálkozz úgy, hogy a térded közé szorítod és ha úgy ráérzel, akkor később már menni fog elegánsabb kéztartással is.
Ne feszegesd oldalirányba és főleg ne tekergesd a húzót, mert attól nem lesz jobb, viszont beletörhet. Csak felfelé húzd.
Ha már a dugóhúzót sikerült kb. úgy belevarázsolnod a dugóba, ahogyan azt az 5-ös válaszoló írta, akkor:
- a legelső mozdulatod ne az legyen, hogy elkezdel erőlködni, mikor tudod kihúzni a dugót!!!
- akár hiszed, akár nem (én is nő vagyok!) először egy kicsit nyomd lefelé az üveg szájában a dugót a dugóhúzóra nehezedve,- és ezek után egy határozott mozdulattal rántsd fel a dugóhúzót, jönni fog vele együtt a dugó is!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!