Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nem forr a meggybor.. Került...

Nem forr a meggybor.. Került bele befőtt is ez ellen tudok még valamit tenni? Probáltam borélesztőt is de nem idnult el újra. Esetleg még valami tipp?

Figyelt kérdés

2014. aug. 28. 09:13
 1/7 anonim ***** válasza:
A befőtt az nyilván valamilyen tartósítószerrel lett eltéve, ugye ?
2014. aug. 28. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
igen.és ezért nem tudom hogy még kezdhetek e vele valamit.... ha lehetne megcsinálnám cefrének de azt mondták ameddig nem forr addig abba se jó
2014. aug. 28. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Kell neki egy bizonyos hőmérséklet, hideg időben, hűvös helyen (pl. hideg kamra stb.) lehet, hogy ezért?
2014. aug. 28. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát, valóban a szalicil, vagy a nátrium benzoát nem használ a borkészítésnek.

Tegyél még bele borélesztőt, dupla, vagy tripla adagot!

Aztán ha akkor sem indul be a forrás, egy hét múlva egy doboznyi orvosi szénnel megderíteném, hátha megköti a tartósítószert, és újra borélesztőzném, még nagyobb dózissal.

2014. aug. 28. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
nem hinném hogy a hideg miatt.most rendesen kint van a szabadlevegőn de le van fedve.hallottam olyat is hogy rendes sütö élesztőt tesznek bele ez jó lehet? probáljam meg?
2014. aug. 28. 10:43
 6/7 anonim ***** válasza:

A 4-es elmodta a szalicil árt a forrásnak. Emlékszem még gyerekkoromban mikor a nagyi szüretkor a szép mustbol vett néhány litert és szalicillal meggátolta a forrást. Igy örvendtünk a finom mustnak jóval a szüret után is.

De a legnagyobb meglepetés akkor volt amikor a finom édes mustal beállitott karácsonyra.

Igaz, van a kettö között külömbség.

2014. szept. 2. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
A rendes sütőélesztőt nem ajánlanám. Nem véletlenül vannak speciális faj-élesztők a borhoz és sörhöz. Más a működési hőfok optimumuk, és más más alkoholkoncentrációnál pusztulnak el. Ráadásul, ha a kelleténél hamarabb megmurgelnek, lehetősége lesz az ecetesedést okozó baktériumoknak az elszaporodásra. Szóval bármennyire is drága a borélesztő, én azt használnám. Az működik pincehidegen is, míg a sütőélesztő hőfok optimuma biztos, hogy 30 fok felett van!
2014. szept. 3. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!