Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem forr a meggybor?

Miért nem forr a meggybor?

Figyelt kérdés

Két adag meggybort készítek. Kb 15-15 liternyi, csak pár nap eltéréssel szedtem ugyanarról a fáról a meggyet, és így ezzel a pár nap eltéréssel kezdtem neki a meggybor készítésének. Egy olyan receptet találtam a neten ami azt írja hogy először sutulás után kell bele cukor, plusz 12 nap után át kell szűrni, és újra cukrot adni hozzá. Ez meg is történt, csakhogy az egyik adagom tovább forr, a másik meg nem, pedig annak is forrnia kellene. Hogyan lehet megindítani a forrást, vagy mi lehet a baj. Arányaiban mindkét adag meggymusthoz ugyanannyi cukrott tettem. Akkor mért nem forr az egyik tálban a must?

Már kaptam olyan tanácsot hogy fél kiló cukrot melegvízben oldjak fel, öntsem hozzá, és akkor esetleg megindul a forrás, de nem történt semmi. Már egy hete nem forr.



2014. júl. 19. 08:32
 1/2 anonim ***** válasza:
rakd ki a napra.
2014. júl. 27. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Meggyszedés előtt nem permeteztél gombaölő szerrel?
2014. júl. 30. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!