Ti mit gondoltok, akkor most egészséges a szójatej vagy nem? Elolvastam több cikket is, de egyértelmű választ nem kaptam.
Azért vagyok tanácstalan, mert különböző cikkeket olvastam a neten a szójarol, van ahol azt mondják nagyon egészséges, van ahol teljesen az ellenkezőjét. Amúgy tejfehérje allergiás vagyok, ezért lenne fontos számomra tudni ezt.
Köszönöm a válaszaitokat :)))
Ne cikkeket olvass, hanem tanulmányokat.
Az összes tanulmány eredménye ugyanaz: a szója pozitív hatással van a változókorban a női hormonháztartásra, egyébként a férfi hormonháztartást nem befolyásolja és a normál, aktívkorú nők hormonjait sem zavarja össze. Ellenben a sok antioxidáns véd rengeteg rákfajta ellen, és pozitív hatással van a szervezetre.
A tehéntejjel szemben, mely VALÓDI, állati hormonokat tartalmaz, és kb. 30%-al csökkenti a férfi termékenységet és tesztoszteronszintet, és 60%-al növeli a hormonális (mell, prosztata, here, petefészek, stb.) rák kialakulásának esélyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!