Cukkinilekvár egészséges?
Cukor helyett pektinnel és steviával készíteném, citrommal, gyömbérrel ízesíteném. Szerintetek -mivel a pektin miatt nem kell órákat főzni- marad benne a cukkiniből bármi hasznos? Rostok, vitaminok stb.
Mivel a cukkiniben nincs olyan sok cukor mint más gyümölcsben, így szerintetek jobb mondjuk egy sárgabarack lekvárnál?
Ezt nem nagyon értem. A cukkini nem gyümölcs, hanem zöldség, és a cukortartalma kb nulla. A rost tartalom természetesen benne marad főzés után is, hiszen nem tud elpárologni :D
A cukkini fő vitamintartalmát a C és B vitaminok adják, ezek mind vízben oldódóak és hőérzékenyek, szóval én tuti nem főzném péppé, ha már a vitaminokra gyúrsz. Amúgy mit lehet kezdeni egy cukkinilekvárral? :D Kicsit vicces ez nekem. Sütibe én is szoktam reszelt cukkinit keverni, de nem a vitamin miatt, hanem mert lazítja a sütit és a sok rost kalóriamentesen növeli a tömegét. Lekvárként nem nagyon tudom, mi haszna van, de persze minden jó valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!