Mennyi pénz megy el kajára egy hónapban?
Havi 100ba belefér.
Reggeli szendvics + kávé = 500 Ft
Éttermes kaja: 1300-1500 Ft
Hideg vacsora (kenyér, sonka, sajt, tojás): 500 Ft
Én számon tartom 2 éve a költéseimet mióta új munkahelyem van.
4 oszlopot tartok számon:
- Albérlet
- Közlekedés
- Egyszeri, vegyes kiadások (ide felírok mindent, ami nagyobb arányú, például ruha, tanfolyam, hitel, utazás, nyaralás)
- Havi vegyes kiadások (Ez utóbbit nem számolom, hanem a meglévő pénz és kiadások különbözetéből arányosítom)
Ez alapján olyan 50-55 ezer forint között jövök ki, ebben benne van a vegyes bevásárlás, 1-1 sörözés, plusz elég masszívan tudom szórni a pénzt kajára, pizza, hamburger, egyebek. És nem támogatnak otthonról, nem járok haza kajáért.
Ezek alapján, ha ésszel költenék, akkor havi szinten szerintem legalább egy 5-10 ezret tudnék spórolni, csak azzal hogy elhagyom a szemét kajákat.
Nekem havi 40-45 ezer ft nagyon ritkán elcsúszik 50 ezerre de ez a plafon.
Én nagy mennyiséget főzök kb 2-3 embernek valót és azt eszem 2-3 napig kb, hideg élelemből meg szoktam csinálni egy heti nagy bevásárlást multinál, és napi szinten csak a 3 db kiflit veszem meg, meg nagyon ritkán veszek 350-400 grammos kenyeret ha épp olyan ebédet eszek, vagy ha inkább azt kívánom. Azért többet spórolok úgy ha kiflit veszek kenyér helyett mert nem is marad meg és olcsóbb is.
Meg igyekszem odafigyelni azért a minőségre ami kb a középkategória, a legolcsóbb vackokat nem veszem mert azok elég silányak, de nem is a drága márkás cuccokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!