Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha ételt rendelek házhoz,...

Ha ételt rendelek házhoz, mennyi borravalót szokás adni?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 5. 13:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
31%
"azon tölti ki a bosszúját, akinek a kenyerét köszönheti" Én az ilyennek semmit nem köszönhettem, öröm volt mikor többet nem láttam. Nagyon el vagy tévedve. Egy bolti eladónak is öröm ha egy kekec idióta ügyfél többet arra se szagol. Vagy egy pincérnek, ha órákig ugráltató jatt nélküli társaság máskor máshová megy.
2018. ápr. 5. 17:28
 22/30 anonim ***** válasza:
17%

Na és ,akkor mi lesz ha hívogatod?Eleve nem jutsz a főnökig,aki valahol éppen kokain mámorban fetreng, a telefonos kolléga meg amúgy is span ,udvariasan leráz vagy felajánl valami ótvaros romlott ajándékot amit majd szintén teli lesz plusz feltéttel. Magát a kiszállítót ne gondold hogy kirúgják sokkal értékesebb hogy éppen ott dolgozik ,mint egy két pampogi ügyfél siráma.

No meg bizonyítsd be hogy nem te raktad tele a kaját,az ingyen étel reményében mert ilyen is akad bőven aki megeszi a 3/4 kaját aztán beledob két szál hajat és hívja a diszpécsert. Ismerjük ezt a típust is.

2018. ápr. 5. 17:34
 23/30 A kérdező kommentje:
Ne itt veszekedjetek, jó?
2018. ápr. 5. 23:00
 24/30 anonim ***** válasza:
86%

Bocsáss meg Kérdező, de ezt még el kell mondanom:

Kedves 58%-os!

Én adtam az 5-ös választ, ezért mondhatom, hogy valamelyest ismerem az ételfutárok életét és a férjem elbeszéléséből a munkában töltött idejüket, az ügyfelekhez viszonyulást.

Nem tudom te milyen ember vagy és milyen társulat vesz körül, de egymagadban többet ártottál itt és most a becsülettel dolgozó, lelkét is kidolgozó többségnek, mint amennyi rosszat egy-egy idióta ételfutár eddig tenni tudott.

Most már azok sem fognak soha borravalót adni, akik eddig adtak, hála a te roppant primitív és gusztustalan megnyilvánulásodnak.

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy az ételfutárok többsége nem ilyen ember.

Ahogy a szobafestők és kéményseprők között is van Istentől elrugaszkodott barom, úgy minden szakmában találkozni velük, de a többség nem ilyen!

Az én férjem is egy szelíd, csendes, udvarias, lelkiismeretes emberke, aki a mai napig csinálná, ha nem akartak volna 100 bőrt lehúzni róla (is) fillérekért, miközben még a kocsink is ment a szemétdombra.

Nekem sült a képem, amikor olvastalak és ha ezt olvassa egy tisztességgel dolgozó kollégád, csak a névtelenséged miatt úszod meg, hogy feltörölje veled a padlót!

2018. ápr. 5. 23:18
 25/30 A kérdező kommentje:
Utolsó, semmi baj azzal, hogy ezt leírtad. Sajnálom, hogy ez történt Veletek, pedig szükség lenne a normális, lelkiismeretes munkaerőre. Remélem ez változni fog idővel és az 58%-os félék eltűnnek a szakmából.
2018. ápr. 5. 23:25
 26/30 anonim ***** válasza:
68%

Köszönöm!:)

2018. ápr. 5. 23:29
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
kisvárosban élek, több éve rendelgetek pizzát ilyen 1-2 havi egyszeri alkalommal, de volt mikor egy év is kimaradt, vagy hosszabb időszakok. először annyira letojtam ezt hogy forintra pontosan elvártam a visszajárót, sosem volt gond a szolgáltatással. mindig hamar megkaptam, sokáig a hely főnöke hozta ki robogóval mikor még nem tartottak futárt. ha "meg is bosszulta" valahogy, nem vettem észre. egy ideje bevezették a kártyás fizetést, ha úgy rendelek, természetesen annyit fizetek mint az ára. ha pedig kp-ban rendezem, akkor egy ideje mindig a következő százas értékig kerekítem, mert olyan áraik vannak hogy 30-40-70 forintokra végződik, ezt pótolom ki. ez amolyan van is-nincs is borravaló talán, de azóta sincs gondom a szolgáltatással, bár mondom én viszonylag ritka vevő vagyok. lehet csak van olyan vendéglátós aki belátja bármiféle vérre menő bosszúvágy nélkül hogy vannak sóherebb vásárlóik is
2018. ápr. 6. 19:04
 28/30 anonim ***** válasza:
66%
Maximum úgy szoktam, hogy ha pl. 1990Ft, amit rendeltem, akkor 2000Ft-ot adok és megmondom, hogy nem kérek vissza. Tudom, nem sok, de örüljön neki, hogy egyáltalán kap valamit a munkabérén felül, amit zsebre tehet. A legtöbb ember szintén miminálbért keres és nem kap semmi borravalót. Alapból is elég fura szokásnak tartom ezt a borravalózást. Dolgoztam vendéglátásban, és nem tartom igazságosnak, hogy pl. egy szép arcú lány, aki kipakolja mindenét, többször annyi borravalót kap, mint pl. egy férfi, nem beszélve arról, hogy egy pincér vagy báros kap borravalót, míg a szakácsok, kisegítők, takarítók, raktárosok, akik ugyanúgy ott vannak reggeltől estig és ugyanúgy le se ülhetnek 12-16 órán át, nem kapnak semmi borravalót. Lehet mondani, hogy van olyan hely, ahol nap végén elosztják a borravalót, de egész biztos vagyok benne, hogy ezeken a helyeken se rak bele minden pincér mindent a közösbe.
2018. ápr. 9. 15:02
 29/30 anonim válasza:
100%
Ha adsz, amit illik az 10%, de lehet ennél többet is.
2018. ápr. 12. 09:08
 30/30 anonim ***** válasza:

Csak akkor adtam borravalót ha valami extrát kértem, mint pl. hogy hívjon fel. Ezt pedig mindig kértem mert nem volt jó a csengő.

De így sem volt jó a kiszolgálás, sőt, gyakran kaptam rossz rendelést, vagy az üdítőt amit vettem azt nem kaptam meg. Amikor a csengővel már nem volt gond és elkezdtem kártyával rendelni (nem szeretem a kp-t), akkor csak még rosszabb lett. Az étel az néha egyértelműen meg volt bolygatva, vagy kellemetlen szaga volt, vagy pedig saras volt a csomagolás.

A reklamálás meg felesleges, az ilyeknél csak megírtam a cégnek hogy mi történt, és nem rendeltem tőlük többet. Ez szinte minden helyi ételfutárral lejátszódott.

Mostanra egyáltalán nem rendelek sehonnan, mert teljesen megbízhatatlanok. Még azok is akiknél van szállítási költség.

2018. ápr. 16. 07:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!