Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az egy újabban bevett szokás,...

Az egy újabban bevett szokás, hogy a rendőrség kimegy házhoz az elmaradt büntetést bevasalni?

Figyelt kérdés

Kb 3 éve volt egy 10, meg egy 5 ezer Forintos büntetésem, a 10 ezrest anno megfellebbeztem, de persze, hogy elutasították avval, hogy végül is igazam volt, csak elrontottam avval, hogy aláírtam.

Ezért kijött házhoz a rendőr, épp itthon voltam, kérdezte, van-e nálam 10e Ft, ha nincs, akkor visz leülni a börtönbe.

Szerencsére épp volt.

Na ugyanez megtörtént az 5000ft-nál is, majd megnyugtattak, hogy majd jön a kiszállási díjról is a csekk.

Leülhetem azt is, ha akarom.

A rendőr elvitt a postára, mondta, hogy ő nem fizetheti be, ott volt kb 20 falubeli, ment a találgatás utána rólam.

2015. dec. 5. 11:19
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
A büntetést be kell fizetni vagy elvisznek. Ez neked újdonság?
2015. dec. 5. 11:22
 2/8 A kérdező kommentje:

Az, hogy elvisznek, meg bevisznek a falu közepére rendőrautóval, igen.

Lassan ott leszünk, mint Mátyás Király korában, kb.

Csak nem lovakkal jönnek adót beszedni, hanem rendőrautóval.

2015. dec. 5. 11:31
 3/8 anonim ***** válasza:
9%
Ennyire ráérnek a rendőrök?... Szánalmasak...
2015. dec. 5. 13:49
 4/8 anonim ***** válasza:

A történet másik felét is elmesélhetnéd, mert így nehéz vélemény alkotni (vagy könnyű, csak éppen nem a te javadra billen a mérleg nyelve). Miért büntettek meg? Miért nem fizetted be?

A rendőrök remélem a bűnözőkkel szemben is hasonló eréllyel lépnek fel, mint veled szemben. Természetesen ha nem, az még nem ment fel téged.

2015. dec. 5. 14:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Persze, elmondom, az 5000ft-os annál az volt, 60 helyett 67-tel mentem, azt tényleg elfelejtettem befizetni, totál kiment a fejemből, a 10 ezer forintosnál az történt, hogy lakott területen kívül kifordult elém egy autó, ment előttem kb 50-nel, ezt kicsit meguntam, majd megelőztem öreg, rozoga dízelemmel, amit kb 10 autóval mögöttem látott egy rendőrautó, csak a nagy füstöt, ahogy kielőzök,(gondolta a hülyegyerek a tuningolt veterán vackával keménykedik) közben örülök, ha fel tudok vele gyorsulni normál tempóra.

Majd a rendőrúr állítsa szerint záróvonalon előztem, kérdeztem tőle, ezt honnan láthatta 10 autóval mögülem?

Valóban záróvonal volt már, amikor visszasoroltam, de ezt nem hitte el.

Azt mondta, helyszíni bírság, én mondtam neki(mivel biztos voltam az igazamban) hogy jelentsen fel nyugodtan.

Erre visszajött, és mondta, hogy nem lehet, csak helyszíni bírság lehet.

Na jött a levél, hogy fizessem be a 10 ezret, erre megfellebbeztem, el is mentem a bíróságra, majd mondtam a bíró hölgyeménynek a története, amire mondta, hogy elrontottam, mert aláírtam a papírt...ha nem írtam volna alá, elengedi a büntetést.

Szóval tanultunk megint valamit, nem szabad aláirkálni semmit.

Ezek után kijönnek ide, mindenféle értesítés nélkül, mint régen, hogy fogjam a kis fogkefémet, és menjek be vele x hó y napján a z börtönbe, vagy a mellékelt csekken fizessem be a büntetést.

Nem, ők egyből jöttek mindenféle értesítés nélkül.

Bevittek a falu közepére a postára...

Az, hogy ez kimeríti a becsületsértés fogalmát, avval nem foglalkoznak.

2015. dec. 5. 16:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem becsületsértés, hanem elővezetés, ami egy személyi szabadságot korlátozó intézkedés. Az intézkedő rendőr kezében ott az elővezetési parancs, annak értelmében magánházba bemehet és elvihet a BV-be leülni a büntit, vagy ha tudod, akkor a postára visz, ahol befizeted az elmaradt büntetést. Az elővezetés alapköltsége 9.250.- forint, ez a távolság függvényében (25 km felett) növekszik.

Régóta bevett gyakorlat ez Magyarországon és teljesen törvényes, a 1994. évi XXXIV. törvényben (Rendőrségi tv) lehet róla olvasni.

Levelet azért nem küldenek előtte, mert akkor elveszítené az értelmét, hiszen aki nem fizet be/dolgozza le a bírság összegét, az lehet, hogy az értesítésben jelölt időpontban nem lenne direkt otthon és így kvázi behajthatlan lenne az összeg.

Elhiszem, hogy kellemetlen, főleg egy kis faluban, de teljesen törvényes intézkedés. A 10.000.- forintos helyszíni bírságról pedig annyit, hogy ha nem értesz egyet, ne írd alá a helyszíni bírságot, hanem induljon meg a szabálysértési eljárás, azonban az ott kiszabható összeg már magasabb, mint a helyszíni bírságé, ezzel számolni kell!

2015. dec. 5. 19:08
 7/8 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszönöm!

Akkor két hónap különbséggel jöttek ki, így 2x9250Ft lesz a bevételük utánam. Naná akkor, hogy nem egyszerre kérik el az összes pénzt akkor.

Becsületsértés annyiban, hogy rengeteg ember látott, hogy a postán szállok ki a rendőrautóból, és meg is indult a susmusolás a faluban egyből(kis település)

Nem a rendőrökre haragszom, ők is mondták, mit kéne legközelebb csinálnom, hanem akik ezeket az újabb változásokat bevezetik...

Úgy csereberélik a rendőrkapitányokat megyénként, mint a zoknikat, ha nincs meg az adott esetszám, ezt tudom.

Az meg, hogy munkahelyeket teremtsenek, amiből inkább fedeznék a bevételeket, azt már nem.

2015. dec. 6. 07:28
 8/8 A kérdező kommentje:

Érdekesség még, hogy a mellékelt levélben azt írják, hogy küldtek ki nekem levelet, hogy menjek be, üljem le valahol. Hát ilyen nem volt, ez biztos, ide minden levél megérkezik.

Valamint egyik szavukkal ütik a másikat, a levél elején valóban megemlítik a 9250ft-os összeget, utána már azt írják, mellőzni kell az elővezetést, amennyiben befizettem addig, vagy az eljárás alatt ezt megteszem.

Na mindegy, nem reklamálok náluk, mert egyszer viszont normálisak voltak velem, akkor egy budapesti estet elengedtek, egy kerékbilincselést a VII kerületben.

(menet iránnyal szembeni parkolás egy zsákutcában...ezért tettek a közteresek kerékbilincset az autómra...)

Így jár, aki sokat vezet. :(

2015. dec. 6. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!