Hány napos kész ételt szoktatok még megenni általában?










Ez az ételhalmozás nem jó ám, én igenis visszautasítanám vagy a többi ételeknél ügyelnék, hogy ne legyen maradék...
Nekem elég riasztó, amit írsz, hogy amíg végzetesen nem romlott meg, addig szerinted ehető. Nem. Ami kicsit is megromlott, rossz a szaga, íze, bujkál benne valami, az már romlott és nem pazarlás kidobni, hanem értelmes cselekedet (na jó, bizonyos ételek nekem akkor is ízlenek, ha incifincit savanykásak már, de én eléggé érzékeny vagyok, olyankor más még nem érzi, hogy gond lenne. bajom pedig úgyse lesz tőle).
A soknapos kenyeret nem bundáskenyérnek enném, hanem morzsának reszelném le, bár ha tömörebb kenyér, az macerás. De ha nem enném meg a kenyeret hamar, vennék kiflit, abból remek morzsa lesz (bár én odavagyok a száraz kifliért, jobban szeretem, mint a frisset). Félig szikkadtan pedig máglyarakásnak jó. Szóval a kenyérfélékkel nincs ekkora gond, eleve jobban elállnak (még a mi olykor 60-70%-os páratartalmunk mellett is) s utána is lehet velük mit kezdeni. De szinte minden főtt ételünk (zöldségételek) az 5. napon egyszerűen romlott, nincs mit tenni.










Én a köretet mindig keveset készítek, hogy biztos elfogyjon, mert abból szeretem a frisset.
De a feltét vagy főétel esetében 1 hét kb. (nekem vannak olyan húskészítményeim, ami direkt szendvicsekre gyártok, szalálmik helyett, így sokkal kiadósabb a szendvics, ha páromnak egész nap kell azon élnie) Ezek 1 hétre vannak tervezve. Semmi bajuk.
Én sem szeretek pazarolni, ezért ha megmarad étel több napig, akkor hasznosítom másként (ez ritkán fordul elő, annyit főzök, hogy max másnap elfogy). Sok olyan étel van, ahol eleve kell lennie egy kiindulási alapnak. pl pecsenyelé, húsleveslé... stb.





Én is kizárólag húst tartogatok sokáig, mondjuk akár egy hétig is, de azt tényleg és nincs vele bajom.
Mert a köretek állaga, íze sokkal többet romlik a napok múlásával, mint a húsoké. Amiket te írtál sok napos tészta, rizs, krumpli, ezek nem lesznek már finomak sok nap után.
Egyébként nekem régen a szemmértékemmel volt problémám, mert tudnék szinte minden nap főzni, de túl sokat csináltam és ezért maradtak rám sok napra dolgok. Manapság ami egy hetes húst eszek, az onnan van hogy otthonra a szüleimtől hozok ételt és akkor ha az van, nem csinálok újat, azt eszem egy hétig.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!