Hány napos kész ételt szoktatok még megenni általában?
Ételtől függ.
Gombásat újraforralom, és max. második nap eszem meg.
Rizst átormálom 3. nap pl. rizses hússá, a prkölt 3-4 napig simán eláll.
A káposzta is jól lefedve.
De annyit főzök, hogy maximum 2-3 nap alatt elfogyjon, de inkább kettő.
4 nap szokott lenni a max., de a legtöbb ételünk azonnal elfogy.
Gombást, nyers tojásosat igyekszünk nem tárolni sokáig, de volt már gombapörköltünk, ami napokat is megélt. Úgy kezdődött, hogy a párom fogott vagy 3 kg gombát, én pedig nem kívántam enni belőle, így egyedül volt rá... Na az megromlott volna, de nem tette, mert idejében bevágtam a mélyhűyőbe egy nagy adagot. A fagyasztható ételeknél ez remek dolog.
Ételt jóformán sosem dobunk ki, mert elfogy (évi pár darabka zöldség romlik meg, semmi több). A pazarlást én sem szeretem, node a romlásnak indult vagy összeszáradt dolgok leerőltetése nagy butaság, felelőtlenség, egészségtelen meg minden.
A kenyér speckó, az tényleg jó lehet egy hetesen, nagyanyáink is hetente sütöttek. De az olyan kenyér volt, ami bírta is ezt. A mi 1 kilós kenyerünk 3-4 nap alatt elfogy, szóval azt addig esszük, még teljesen jó.
A rizs tipikusan az, ami képes megmaradni, de mivel sok vízzel készül, nem szárad össze, 4 naposan azért már nem az igazi, én így inkább kevesebbet készítek, hogy gyakrabban legyen friss. Nem tudom előre, mennyi kell, de ha pogácsa van, akkor nyilván nem fogy el a 30 dkg s akkor csak huszat főzök :)
Sült krumpli, nem tudom, nálatok hogy van ez, kérdező, nálunk azonnal elfogy és kész. 5 napig mégis mi a csudát nézegetitek? Vagy megsüttök 10 kilót és rá se tudtok nézni?
A pocsékolásnak én sem vagyok hive.
Általában két naponta főzök, de ha egy étel 3 napra elég, akkor még megeszem.
Egyetemista vagyok, aki albérletben lakik és az első hétre (amikor visszajön otthonról) mindig hozok kaját.
Most egy olyan brassói aprópecsenye módon elkészített húst eszek saját magam által csinált zöldségkörettel, amit édesanyám 8 napja vasárnap készített. A hűtőben volt végig, félreértés ne essék. Semmi baja.
Hétvégén ugyanígy előtte egy héttel csinált csirkéből csináltam húslevest, vagy múlt hét közepén pl nagymamám 4-5 napos rántott csirkéjét ettem.
Egyiknek sem szokott lenni semmi baja és nekem sem attól, hogy így eszem őket. Nyáron nyilván rövidebb ideig, mondjuk csak 4-5 napig tartogatnék kész kaját. Viszont nálam ez csak a húsokra igaz, más fajta kajákra (amiket a kérdező írt, kenyér, krumpli, rizs) nem. Én is úgy gondolkodom, mint a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!