Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit és hogyan vásároljak majd...

Mit és hogyan vásároljak majd főzzek? Semmi tapasztalatom.

Figyelt kérdés

16 éves koromig verést kaptam ha bementem a konyhába egy pohár vízért. Kérnem kellett mindent a nagymamámtól.

Hiábaszerettem volna főzni tanulni ellettem zavarva.

Most egyik pillanatról a másikra egy nagyon kezdetleges konyha felszerelésel kell ellátnim magam és a húgom.

Számoltam kb 40 ezerből havonta/2 fő.

Mit vegyek hol, mit fozzek mit egyunk stb.

Senkitől nem tudok segítséget kérni.

Nagy bevásarláshoz kapunk egy kis kölcsont 50 ezret ebből kéne majd szombaton bevásárolnom mindent (wc papîrt , takarító szer.

A kovetkezo honapban meg 10 et vissza adni.

Igy 30 marad kajara.

Kérlek segítsetek kétségbe vagyok esve.

2018. márc. 18. 14:58
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Krumpli, rizs, tészta, instant élesztő, lencse(sárga), borsó, bab, csicseriborsó, répa, tojás, liszt, paradicsompűré(ebből jó ha több kisebb doboz van), hagyma, fokhagyma, húsleves kocka, olaj, vaj, zsemlemorzsa, fűszerek: só, bors, vegeta, oregánó, római kömény, édes fűszerpaprika,

Ha van igényed ezekre vagy kereted: köles, karfiol, brokkoli, kukorica, gomba, babérlevél, bazsalikom, curry, kakukkfű,

Hús nem létfontosságú, ha minden étkezésedben megfelelően viszedbe a szükséges tápanyagokat.

De ha nagyon muszáj, vegyél pl. 2-3 kg csirkemellet, kérd meg a hentest, hogy vágja neked szeletekre, és csomagold be őket külön negyedkilókat, és tedd a mélyhűtőbe, esetleg még vegyél darált húst abból elég lesz szerintem max 1-2 kg, és ezt is negyedkilókra csomagoldbe, és mélyhűtőbe tedd.

Ha gondolod írj nekem privátot mid van otthon, ha gondolod összetudok neked dobni párnapra recepteket, minél kevesebb alapanyagból, egszerűeket, de laktatóakat. vedd azt amit nagyjából az előzőek leírtak, az ilyen vegyszereket, tusfürdőt, stb vedd meg az egy eurós boltban, wc papírból ne sajnáld a mennyiséget.

2018. márc. 20. 14:06
 32/34 anonim ***** válasza:
kihagytam pár dolgot, látom többen összevesztek a tejen, ha neked nincs igényed rá nem kell, de mondjuk én jobb szeretem ha a főzelékben tej is van, vagy a krumplipűrében. Ami az én konyhámban még rendszeres lett az a paprika, igaz én külföldön lakom itt van alapjáraton lefagyasztva, felkockázva pritamin paprika én ezt veszem 450g 1.5-2 hétre nekem és a páromnak bőven elég. Na de ahogy írtam írj privátot ha érdekel, én is spórolok a konyhában már amennyire tudok. És a maradék dolgokból finomabb ételeket szoktam főzni, mint mikor tele a hűtő.
2018. márc. 20. 14:12
 33/34 anonim ***** válasza:

30. te barom, mi nem jon ki, szamolj

csulok kb 800ft

1kg bab 1000ft

zoldsegek 300ft

fuszerek 150ft

ez kb 2500 ft, ebbol kijon min. 6 adag kb 400 ft/ adag

2018. márc. 20. 14:33
 34/34 anonim ***** válasza:

Ilyen kevés pénznél azért ne csirkemellet ajánlgassunk már, sokkal olcsóbb húsok vannak, amik nem is ilyen sovány, száraz vackok (persze van, aki jól el tudja készíteni, de attól még nem akárkinek ízlik igazán).

Nekem duplaennyi pénznél se férne bele a csirkemell, igaz, nem szeretem, így meg se próbálom bepasszírozni. Ha sovány húsról van szó, akkor én speciel inkább házi nyulat veszek olcsóbban.

2018. márc. 20. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!