Milyen LCD tévét vásároljak? Semmilyen tapasztalatom nincs. Mikre kell odafigyelni?
Figyelt kérdés
2010. nov. 19. 21:08
1/6 anonim válasza:
Legyne benne mpeg4 tuner, legyen Full HD felbontású, ha lehet USB csatis, amin keresztül játsszon le különböző nagy felbontású filmfájlokat pl. mkv, mp4, legyen minél jobban látható a képe oldalról is (ezt élőben érdemes megnézni egy üzletben), ha lehet LED-est vegyél, szebb a képe, kevesebbet fogyaszt. Fent említettekenk megfelel pl: a Samsung LE32C530 (ez hagyományos LCD) vagy a Samsung UE32C5000 (ez LED-es) a neveikben a 32 a képátlót jelenti collban mérve, létezik belőlük nagyobb is pl: 37"-os, 40"-os
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólást! Nekem csak tévézésre kell, semmi másra. A baj az, hogy egyes információ nekem kínai. :) Mi az mpeg4?
2010. nov. 21. 08:45
3/6 anonim válasza:
A mai földfelszíni és kábelen történő digitális műsorszórás mpeg4 tömörítést használ (ez annyit tesz egyszerűsítve, hogy a digitális jelet könnyebben továbbítják, minőségromlás nélkül), analóg (hagyományos) kábeltv esetén pl.: nincs egyelőre jelentősége, de ha veszel tv-t, akkor erre figyelj oda. 2011 végétől pedig megszűnik az analóg földfelszíni sugárzás, így onnantól az mpeg4 tuner nélküli tv-ken már csak set top box-szal lehet földi sugárzású adást fogni, de ez is csak azokat érinti akik pl: tetőantennát használnak és nem kábeltv-ről jön a jel.
4/6 anonim válasza:
Azt elfelejtettem, hogy igazából a manapság árusított LCD és plazma tv-k nagy többsége rendelkezik mpeg4 tunerrel, de akad néha egy készleten bennragadt darab amiben még mpeg2-es tuner van, ezt Magyarországon szintén nem lehet majd set top box nélkül használni.
5/6 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm! Így most már tisztábban látok. Sokat segítettél! Üdv, Kati
2010. nov. 21. 13:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!