Mit és hogyan vásároljak majd főzzek? Semmi tapasztalatom.
16 éves koromig verést kaptam ha bementem a konyhába egy pohár vízért. Kérnem kellett mindent a nagymamámtól.
Hiábaszerettem volna főzni tanulni ellettem zavarva.
Most egyik pillanatról a másikra egy nagyon kezdetleges konyha felszerelésel kell ellátnim magam és a húgom.
Számoltam kb 40 ezerből havonta/2 fő.
Mit vegyek hol, mit fozzek mit egyunk stb.
Senkitől nem tudok segítséget kérni.
Nagy bevásarláshoz kapunk egy kis kölcsont 50 ezret ebből kéne majd szombaton bevásárolnom mindent (wc papîrt , takarító szer.
A kovetkezo honapban meg 10 et vissza adni.
Igy 30 marad kajara.
Kérlek segítsetek kétségbe vagyok esve.
"# 9: 2 ezer forintér már 2 kiló disznó combot kapni, baromi nagy, csak a fantáziádon múlik, meg a főző tudományon, hogy mi mindent készít belőle az ember, és nem egyszerre. Lehet pörkölt, sült hús, gulyás, bla bla. Szóval nem feltétlenül kell hagymát hagymával enni, mert van 50 ezer forintod 2 főre."
VÉgülis csak 2-3 éve kiáltották világgá végre, hogy a vörös hús olyan rákkeltő, mint a cigaretta vagy az arzén, de edd csak a disznót, marhát.
Arról nem is beszélve, hogy MILYEN hús az, amit ennyiért utánad vágnak... gondolom az, amit kínában fél négyzetméteren neveltek, antibiotikumokkal meg egyéb oltásokkal, GMO takarmánnyal teletömve.
"1 marok rizs, fél liter tej, 2x jó lehet laknia 2 embernek, ha tejberizst készít."
Végülis csak egyenes út a vitaminhiányhoz, ásávnyi anyag hiányhoz az ilyen étkezés. De a gyomrod tele lesz az igaz, a tested meg éhezik. Aztán 40-50 évesen meg lesz a böjtje... bár a vitaminhiánynak hamarabb is.
"A búzadaráról meg ne is beszéljünk, 140 huf egy kiló, egy év alatt sem lehet megenni, annyira megdagad 2-3 ek a tejben."
Dettó.
Na szóval.
Havi 40-ből 2 főre, hát eléggé lehetetlen küldetés, havi 30 meg esélytelen.
Süss otthon kenyeret, az jó reggelire, vacsorára különféle feltétetekkel; zabkása vagy joghurt, olajos magvakkal, gyümölcsökkel (esetemben házi, növényi: fillérekből kijön a rizsjoghurt vagy máktej). Saláták kenyérrel, gyümölcssaláták, shake-ek, smoothie-k. Egészségesek és eltelítenek.
Ebédre főleg ilyesmik:
hüvelyesek: bab, borsó, fehér bab, lencse, stb. - egyenáron vannak egész évben... Chili sin carne, lencsefőzelék, borsókrémleves, babfasírt, rakott zöldbab, stb.
gabonák köretnek ill. tócsni/fasírtféléknek kiválóak: árpa, rizs, kuszkusz, hajdina, rozs, zab, stb.
Szezonzöldségek ill. egész évben egyenáras zöldségek mint a répa, krumpli, hagyma, káposztafélék, cékla, kelbimbó, zeller, karalábé, gomba. Rakott káposzta, répakrémleves, céklás rakott burgonya, Gabonákkal töltött fűszeres karalábé szaftjában sütve (tejföllel besürítve), héjában sült krumpli zöldségkörettel, tepsis krumpli-kelbimbó, gombapörkölt, rántott karalábé/gomba, céklakrémleves stb.
+ ami éppen idényben olcsón kapható, most lassan ugye a spárga, friss zsenge borsó, retek, újhagyma, spenót, sóska is kibújik lassan, stb.
Üres tészta (grízes, lekváros stb.) helyett kelbimbós-tejszínes vagy éppen spenótos-gombás;
Mindig nézz utána mi olcsó éppen a piacon és ahhoz keress receptet!
12: "Hat tejberizzsel meg grízzel nehéz jól lakni...."
Valahol ez a vacsora. Ez nem azt jelenti, hogy egész nap ezt kell zab..ni. De! valahol, valakinek még ennyi sem jut.
16: "Süss otthon kenyeret, az jó reggelire, vacsorára különféle feltétetekkel; zabkása vagy joghurt, olajos magvakkal, gyümölcsökkel (esetemben házi, növényi: fillérekből kijön a rizsjoghurt vagy máktej). Saláták kenyérrel, gyümölcssaláták, shake-ek, smoothie-k. Egészségesek és eltelítenek."
Ezt ajánld a tejérzékenynek is.
18!
Akkor felel meg vacsorának, ha volt normális ebéd. A kerdez ő nem írja, hogy lenne napközben lehetőségük valahol étkezni, ergo vacsorának ez édeskevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!