Halas kérdés! Milyen halat jó kirántani, , hogy ne legyen nagyon vizes?
Kedves Kérdező!
A boltban vett szeletelt halat, vagy halfilét, NE MOSD meg, mert attól lesz vizes a húsa!
Pontyszelet "lába", harcsának szintén. Felszeletelve gondoltam, a gyerekeim csak így hívják. Ha ponty mellett döntesz, mindenképpen a tőkehalat vedd rántani, mert a tükörponty sokszor zsíros.
5-ös! A hekkel azért óvatosan kisgyereknél, mert nem egyszer találkoztam benne szálkával.
Több helyen keveritek a fogalmakat:
- a pontyszelet "lábában" lévő valami az nem szálka, hanem csont (pontosabban borda). Étkezés szempontjából ez nem veszélyes - gyereknek sem -, mert a hús szépen lefejthető róla!
- a szálka az izom szelvényezettsége között található "Y" alakú képződmény, de ennek anatómiai szempontból semmi köze sincs a csontos vázhoz - ez nem más, mint elporcosodott kötőszövet. A szálkák zöme a hát és a farok izomzatába találhatók. Étkezés szempontjából veszélyesek lehetnek. Kellő gyakorlattal irdalással a veszélyt szinte teljesen ki lehet küszöbölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!