Ti egészségesen étkeztek? Ti milyen cukrot szoktatok használlni a főzéshez?
Teát, kávét már évek óta minden ízesítés nélkül iszom, amúgy mindenből normált használok, liszt, napraforgó olaj stb.
Persze néha-néha eszek egy saját, vagy a szülői gondoskodás jóvoltából rendelkezésemre bocsátott, vagy cukrászdából származó sütit, ott nem szoktam válogatni, hogy minden mentes legyen, ennyi cukor belefér.
Mi kizárólag sima hétköznapi kristálycukrot ill. porcukrot,valamint mézet használunk., de viszonylag ritkán.
Főzéshez? Például néhány mártás( paradicsom-, gyümölcs-, vadas), párolt káposzta, tejbepapik,tésztafélék (mákos,diós,grízes), raguk (milánói, bolognai) stb., BBQ húsok pácolásához,ha éppen olyan recept szerint készítem.
Kristálycukrot, de nem sokszor használom, ám mg mindig jobb, mint bármelyik édesítő, amitől fáj a gyomrom.
Feérlisztet is alig, krumplival sűrítek :)
Én se nagyon foglalkozok vele, hogy mit eszek ilyen tekintetben. Ha jól esik, akkor egy jó kis oldalszalonna paprikával vagy vöröshagymával, vagy épp egy jól bepácolt szelet húst kisütve.
Rokonságban nekem is van rengeteg 70 év fölötti akik világéletükben azt ették ami volt, sokan falusiak, annak megfelelő étkezési szokásokkal, szóval inkább hiszek annak amit látok, nem pedig a megszokott " tudósok megállapították hogy... "
Persze mindenki a saját belátása alapján étkezik, de anno egyetemen egyik bioszos proffal is beszélgettünk erről a témáról, hogy zöldség vagy hús... Dióhéjban annyit válaszolt, hogy ha a hús nem volna jó az ember szervezete számára akkor az evolúció már rég tett volna róla, hogy ne is legyünk képesek megemészteni.
Nekem is jó a genetikám, a családomban sokáig éltek az emberek, node nem is ettek annyi édességet, mint egy modern ember (persze, sütöttek cukros sütiket, de akkor sem ették azt minden étkezés végén, mint én gyerekkoromban), viszont egész nap dolgoztak fizikai munkában. Határozottan egészséges fajta vagyok (a fogamra ez sajna nem igaz), de az nem azt jelenti, hogy ne akarnám az életmódomat is a legegészségesebb szintre hozni (már amennyire kényelmes, mert a túlpörgés és aszkétizmus más irányból nem egészséges). Nem 80-90 évig akarok élni, mint az őseim, hanem lényegesen tovább... S én SOKKAL inaktívabb életet élek, más a víz, a föld, minden. Vannak hátrányaim hozzájuk képest, muszáj, hogy előny is legyen...
Úgyhogy én megteszem, amit tudok. A cukor soha nem fog visszajönni az étrendembe, eleve már a párom tiltakozik, akármilyen szegények is vagyunk, elég sok cukoralkohol kell, de az egészség a fő (igaz, van sok cukor is, gyümölcs, főleg mazsola formájában, de valahol meg kell húzni a határt) :) A tönkölyliszt elég olcsó és kevés fogy (mivel sokkal drágább és jobb cuccokkal készítünk rántást és galuskát).
De az ételköltséget nem a liszt és a cukor ára határozza meg, az életmódváltás után sem drágultak meg az ételeink észrevehetően, hiába kezdtünk el sokszoros árú helyettesítőket használni. Úgyhogy nyilván nem bántuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!