Ti egészségesen étkeztek? Ti milyen cukrot szoktatok használlni a főzéshez?
Kristálycukrot édesítőtablettával, kb. fele-fele.
A cukornak van egy émelyítő utóíze, amit nem szeretek, de mégiscsak avval főztek a felmenőim kiskoromtól, tehát hiányzik az aromája, ha egyáltalán nem teszek bele cukrot, csak édesítőt.
Igen, a lehető legegészségesebben étkezek - én vegán vagyok, a férjem vegetáriánus, de itthon ő is vegánul étkezik 90%-ban.
Cukrot nem használok a főzéshez, csak a sütéshez, ahhoz meg nem fogy el több évi 1kg-nál úgyhogy nem nagyon foglalkozom vele. Agave szirup szokott lenni itthon, de inkább smoothiek vagy smoothie bowl-okhoz.
Eritrit, xilit, de keveset, főzéshez pont semmit. Néha sütök és sokszor készítek édes krémeket, de nekem 10 gramm már nagy mennyiség cukoralkoholból is... Az édesigény sokat csökkent a családban a cukor elhagyása óta.
Egészségtudatos vagyok, de a saját prioritás- és véleményrendszerem szerint. Nem könnyű (lehetetlen) megállapítani, mi jó és mi nem, ha az ember nem szakértő, én igyekszem tájékozódni, józan paraszti ésszel elgondolkodni s a saját szervezetemre figyelni, hiszen nem mindenkinek teljesen ugyanaz az egészséges s a közérzetünkre is máshogyan hat egy kupac cukor.
A tömény cukrot sok éve hagytam el, illetve évi egyszer veszek mézet, mert finom. Nagyon óvatosan fogyasztom, eléggé elszoktam a cukortól.
Már csak a fogaink miatt nem eszünk cukrot, kár, hogy nem hamarabb váltottam életmódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!