Milyen egészségügyi problémája alakulhat ki egy gyereknek aki csak és kizárólag zöldséget és tojást eszik?
Ha zöldséget (mármint többfélét), meg tojást eszik, akkor elvileg hiánya nem kellene, hogy legyen, de adott esetben túl kevés kaloriát kap.
Ahhoz, hogy a kérdésre tényleg lehessen válaszolni, legalább egy heti teljes étrendet - minden apró falattal meg itallal - kellene tudni.
Ez egy elég komplikált családi helyzet, túl kevés a karakter, hogy kifejtsem...
A lényeg az,hogy a kislány beteg, bizonyos fokú autizmusban szenved (6 éves és a mai napig nem beszél pl.) ami tulajdonképpen bizonyított de ezt az anyuka nem akarja teljesen elfogadni és a mai napig hisz benne,hogy meggyógyul a kislány.
Körülbelül másfél éve rántotta be őket ez a regenor világ és akkor el is mentek biorezonanciára, ahol azt mondták,hogy tulajdonképpen a táplálkozás zöldséget és tojást ehet illetve fényévente egyszer sótlan mogyorót és akkor talán meggyógyulhat, tulajdonképpen a betegségét a helytelen táplálkozásból adódó bélrendszeri betegség tüneteinek gondolják amit én egész egyszerűen nem is értek...
Nincs azzal probléma,hogy nem eszik húst...na de az,hogy tényleg csak és kizárólag zöldséget (nyersen,főve,levesbe) és tojást eszik, nagyon ritkán sótlan mogyorót azt én borzasztóan kevésnek és veszélyesnek gondolom, mindezt azért mert egy biorezonancia gép ezt hozta ki eredményül, ebben vakon hisznek...orvos ezzel kapcsolatban a büdös életben nem látta a gyereket.
A másik, hogy már az óvoda is ráírta a kislány papírjára (speciális óvodába jár) hogy alultáplált és egyoldalúan táplálkozik.
Úgy gondolom az anyukának nagy szüksége lenne egy pszichológusra, de természetesen hallani sem akar róla.
Mindenesetre többen félünk tőle,hogy ezzel csak még több kárt tesz a gyerekben.
1. A zöldség és tojás önmagában jó összetétel lenne, ha a mennyiség és a bevitt kalória elég.
2. Ha a gyerek autista, akkor az diganosztizálva kell, hogy legyen. (Ha nincs diagnózis, akkor akármi is lehet a gyerekkel)
3. Amennyiben az óvoda szerint a gyerek alultáplált, akkor hivatalosan lépnie kell.
4. Nem derül ki, hogy te ki vagy a történetben, de amennyiben közeli családtag, akkor a gyámhatóságon kérd az eset kivizsgálását.
Semmi baja nem lesz, ha odafigyelnek rá.
Én lassan 10 éve szinte semmi húst nem eszem - hébe-hóba egy falat a kedveseméből -, de a vérképem tökéletes.
Rengeteg hüvelyest fogyasztok, párolt zödséget, gyümölcsöt, piros dolgokat, meg heti 2x1 dl vörösbort. Semmi bajom, energikus vagyok, fitt, 9 éve csak vérvételre járok dokihoz, meg fogászatra-nőgyógyászhoz, beteg talán ha egyszer voltam.
28n
Nálam az ilyen étrend durván kálcium- és magnéziumhiányos, de ezt napi pár kiló megfelelő zöldség bizonyára mérsékeli vagy megszünteti, ennyire nem vagyok képben. Napi 10 tojásból szinte semmi magnézium és kevés kálcium jön, ennyit tudok. A többi tápanyagban már gazdagabb a tojás, a tápanyagbevitelem zömét fedezem vele. Nyilván kimarad a C-vitamin, de arra ott a zöldség (hogy ez elég-e, arról nem kívánok vitatkozni, skorbutot tuti nem kap rendes nyers zöldségfogyasztással, még akkor sem, ha kevés a zöldség, tapasztalat).
Ha nem fókuszálnak a zöldségek típusára és fajtájára, borítékolható valamilyen hiány, ha figyelnek rá, akkor nem tudom, táblázatokat kéne nézni, de a zöldségek elég tápanyagdúsak kalóriára vetítve, elvileg megoldható a kálcium és a magnézium. Az omega3-mal nem foglalkozom, nekem elég bizarr a gondolat, hogy tengeri halak nélkül bajom lesz, sose lett (a len állítólag nem jó, nem mintha sok lent ennék), szóval arról nem tudok nyilatkozni.
Ha pedig nem is eszik sok tojást, akkor tele lehet hiánybetegségekkel. De gondolom, eszik, mert valamivel jól kell lakni, de ha valamiért napi pár kiló zöldség megy 3 tojással, az erősen problémás, főleg, ha a zöldség sem elég változatos.
Ez egy extrém megszorító étrend, pont a két kedvenc ételcsoportommal, de azért könnyű elrontani akkor is, ha van elvi lehetőség minden esszenciális tápanyag bevitelére (ezt nem tudom). Én is majdnem aggódom néha, pedig nekem még olajos mag is van ezek mellett (direkt kálciumdús, mert kell, persze sok más tápanyban is gazdagok ezek), sőt, sokszor egyéb is.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Kedves utolsó,
Mint mondtam speciális óvodába jár, és minden nap az anyja viszi neki azt amit eszik (ezért is írták meg az anyjának,hogy a gyermek egyoldalúan táplálkozik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!