Miért etetnek velünk bogarakat? (E-120 - kármin)
Az E-120 nevű ételszínezék, más néven kárminvörös a bíbortetű, népies nevein bíborbogár vagy pirék, a pajzstetvek közé tartozó rovarfaj. Cochinelle-tetűnek is nevezik.
Ez megtalálható egy csomó hústermékben, felvágottakban, májkrémben, szalámiban, virslikben. Ettől rózsaszínesebb.
De még az epres, málnás, meggyes joghurtok, italok is ettől a bíbortetűtől nyerik a színüket.
Láttam E-120-at lekvárban is. A málnás túró rudiban is.
Hogyan tehetik ezt meg velünk?
Mit eszünk még, amiről nem is tudjuk, hogy mi?
Én ezen most ledöbbentem.
Ezzel csak az a bajod, hogy szokatlan számodra.
Az mennyivel gusztusosabb, hogy a disznónak kimossák a szart a beléből és beletöltik a belső szerveit, amit aztán te kisütve megeszel? Vagy a vérét, hagymával?
Vagy a marha gyomrát?
Ezek mind-mind olyanok számára, akik nem szocializálódtak bele, totál undorító és barbár dolgok.
Gondolj bele, ha olyan helyre születtél volna, élve ennéd a szöcskét, meg különböző férgeket.
Ez legalább természetes.
Minden terméken rajta van a tartalma, utána lehet nézni. Ami neked nem szimpi, az kerüld.
Igazából nem ezzel van a fő baj, hanem azzal, hogy amelyik élelmiszerbe színezék kell, az már eleve silány élelem ("műkaja").
A véres hurka, ha jó, nem silány élelem, annak aki szereti.
Kíváncsi lennék, a lepontozóknál mi volt a vasárnapi ebéd?
Gyanítom, hogy nem volt benne természetazonos színezék sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!