Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért etetnek velünk bogarakat...

Miért etetnek velünk bogarakat? (E-120 - kármin)

Figyelt kérdés

Az E-120 nevű ételszínezék, más néven kárminvörös a bíbortetű, népies nevein bíborbogár vagy pirék, a pajzstetvek közé tartozó rovarfaj. Cochinelle-tetűnek is nevezik.


Ez megtalálható egy csomó hústermékben, felvágottakban, májkrémben, szalámiban, virslikben. Ettől rózsaszínesebb.

De még az epres, málnás, meggyes joghurtok, italok is ettől a bíbortetűtől nyerik a színüket.

Láttam E-120-at lekvárban is. A málnás túró rudiban is.


Hogyan tehetik ezt meg velünk?

Mit eszünk még, amiről nem is tudjuk, hogy mi?


Én ezen most ledöbbentem.



#étel #bogár #vörös #tetű #bíbortetű #színezék #kármin #Kárminsav #Élelmiszerfesték #E-120
2017. nov. 2. 15:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%
Akkor döbbenjél,ki nem sz^rja le...
2017. nov. 2. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 Alain Delon ***** válasza:
92%
Úgy tehetik meg, hogy engedélyezett adalék. Másrészt meg az emberek nagy része csak a felturbózott dolgokat hajlandóak megvenni.
2017. nov. 2. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
Ezek, mind műkaják, egyébként az említett joghurtok nem csak az egyébként kontakt-allergén színezék miatt, de főleg az emésztésben inert és szükségtelen sűrítőanyagok, mint a xantán, vagy guar gumi miatt is gasztroenterológiailag ellenjavalltak. Pl. a Danon Könnyű és Finom joghurtok is ilyenek, hiába hülyítenek az élőflórás TV reklámmal!
2017. nov. 2. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
93%

Természetes ételszínezék, és nem a tetűt használják, hanem a testnedvét vonják ki. Legalább nem vegyianyag.

A tintahal "tintáját" is használják élelmiszerek színezésére, mégsem undorodik tőle senki.tengeri algakivonatokkal is színeznek, és még lehet pár dolgot találni, ha jobban érdekelne dolog.

2017. nov. 2. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
Pont nem érdekel.. Természetes, nem mesterséges színezőanyag. Jobb mint a mű-dolgok.
2017. nov. 2. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
95%

Ne is törődj vele, semmi bajod nem lesz tőle!


És azt tudod, hogy a legdrágább parfümök cibet, mósusz és ámbrából készülnek?

cibet:

a cibetmacskafélék végbélnyílása közelében levő mirigyek erős illatú váladéka, melyet illatszerekhez kevernek

mósusz:

mósusz=pézsma. a pézsmapatkány hímjének nemzőszerve melletti illatmirigyek átható szagú váladéka.

ámbra:

Az ámbrás cetek időnként felöklendeznek magukból, nagyobb darab - akár tíz kilónyi - fekete anyagot. Ez az ámbra.


... és ezeket kenjük magunkra!


Hidd el, jobb tudatlanul élni!:)

2017. nov. 2. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
85%

*jav.: bocs' nem pézsmapatkány, hanem pézsmaszarvas, de a lényegen nem változtat

(előző voltam)

2017. nov. 2. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
89%
Most azt hiszed, hogy okos vagy, mert rá tudtál ezekre guglizni? El sem tudod képzelni mi mindent megeszel és nem is tudsz róla. üdv egy élelmiszermérnök, biológus
2017. nov. 2. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
92%

Ezek természetes anyagok amitől semmi bajod nincs, mert eleve nem a tetű kerül bele, hanem a belőle kivont festékanyag.


Inkább olyan dologtól kellene paráznod mint az egészségügyi határérték, ami meghatározza hogy egy termék vagy alapanya hány darab rovar/rágcsáló/egyéb elhalt állat/növénydarabot tartalmazhat hogy az még fogyaszthatónak legyen nyilvánítva. Na ott tényleg benne van az állat és te nem is tudod hogy melyikben, csak eszed.

2017. nov. 2. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 Lazy Lover ***** válasza:
11%
üdv a olcsót mindent a haszonért világban
2017. nov. 2. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!