Honann jött a glutén-mentes mánia?
Manapság egyre több helyen botlok bele, hogy "glutén meg mi minden mentes" változat is elérhető. Engem nem zavar, magamban meg véleményem erről a divathullámról, ha valaki követi, tegye. (persze az más, ha érzékeny/allergiás valaki ilyesmire,az kénytelen "mentes" dolgokat vásárolni)
Vak lennék, vagy tíz éve pl. ezekről semmit sem hallottam, ma meg a képedbe dörgölik, hogy"egyel minden menteset"(mondom, ha allergiás, az más!!)
Mert mondjuk nem mánia?
Barátnőmről 25 évesen derült ki, hogy érzékeny.
Puffadáson kívül neki nem volt tünete, de kért biopsziát és a bélbolyhai bizony igencsak nem voltak.
De unokahúgom pl. három napig csak fekszik, ha véletlen gluténos kaját eszik, mert olyan érzése van, mintha késsel vagdosnák a gyomrát, a beleit.
"Olyan nincs, hogy valaki egész életébe, 20-30 évig ette a péksütiket és hopp most azt mondja hirtelen magáról, hogy én gluténérzékeny vagyok :D:D:D Kabaré..."
Én 32 évesen lettem az, mostoha anyám pedig 60 évesen, de olyan szinten, hogy nyílt sebek lesznek a kezén és a lábfején akár minimális gluténtól is...nem csak puffadást, hasmenést okozhat, hanem ilyen sebes ekcéma szerűséget is.
Vannak akiknek tényleg szükséges de a többség csak divatot követ a paleo/vegán/glutén/ketogén/fenetudjamilyen diétával, mert az trendi.
Érdekes, hogy a sokkal, sokkal több embert érintő cukorbetegség hidegen hagy mindenkit.
Jah a metformin meg az inzulinos fecskendő nem mutat jól az instán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!