Ismertek olyat aki evett már kutyahúst? Megkóstolnátok?
Ha volt ismerősötök, vagy ti Kínában, vagy olyan országban ahol ez megszokott, megkóstolta, megkóstoltátok?
Nyáron megyünk ki. Aztán tegnap felhozódott a téma, hogy ha úgy alakul megkóstoljuk-e.
Őszintén én igen, megkostolnám... Bár szeretem a kutyákat, de a sertést és a szarvasmarhát is. Vegetáriánus nem vagyok, de igyekszem a normálos húsipart támogatni, meg sokat vásárolok pl. csirkét olyan emberektől akikről tudom, hogy normális körülmények között tartják Őket.
De ha egyszer megkostolod a kutyát az nem oszt, nem szoroz.
Egy volt szakácskollégám 3 éve Vietnamban járt, ahol megkóstolt rengeteg "egzotikus" ételt: kutyát, kígyót, ízeltlábút. Azt mondta, csak a tudat miatt érezte furcsának, mert az intenzív fűszerezés elfedte a hús valódi ízét.
Megjegyzem, a rákövetkező évben csak vegán kajákat evett a srác.
7-es jól mondja!
Valamint amit a kínai büfékben kapsz (bár én spec szeretem), annak kb. annyi köze van a tradicionális kínai kajákhoz mint a burger kinges ételnek... Akkor miért is tennének bele kutyát? Max. Spórolásból, de akkor ha nem hagyományőrzésről van szó, akkor ennyi erővel bármelyik, akár magyar étteremben is lehet.
De mint 7es írta, ez egészségügyi ellenőrzéseken hamar kiderűlne, de sok esetben a fogyasztó is észre venné, hogy valami nincs rendben.
Utolsó azt vágod, hogy a Chau Chau az konkrétan haszonálatnak lett tenyésztve eredetileg, pont úgy mint a házi sertés?
És ezeket az állatokat megfőzik, így nem kaphatunk ilyen jellegű fertőzéseket! Ugyanakkor pont a sertés terjeszti (nyersen) az álveszettséget vagy másképpen Aujeszky-féle betegséget, ami tulajdonképpen egy herpesz vírus, de a veszetségtől csak annyiban különbözik, hogy a megfertőzött állat nem lesz agresszív... Különben ahogy a veszetség is ez is egyszerű főzéssel, hősterilizálással kiküszöbölhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!