Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ismertek olyat aki evett már...

Ismertek olyat aki evett már kutyahúst? Megkóstolnátok?

Figyelt kérdés

Ha volt ismerősötök, vagy ti Kínában, vagy olyan országban ahol ez megszokott, megkóstolta, megkóstoltátok?

Nyáron megyünk ki. Aztán tegnap felhozódott a téma, hogy ha úgy alakul megkóstoljuk-e.

2017. ápr. 3. 13:30
1 2
 1/11 anonim válasza:
69%

Őszintén én igen, megkostolnám... Bár szeretem a kutyákat, de a sertést és a szarvasmarhát is. Vegetáriánus nem vagyok, de igyekszem a normálos húsipart támogatni, meg sokat vásárolok pl. csirkét olyan emberektől akikről tudom, hogy normális körülmények között tartják Őket.

De ha egyszer megkostolod a kutyát az nem oszt, nem szoroz.

2017. ápr. 3. 13:42
 2/11 schamuelson válasza:
100%

Egy volt szakácskollégám 3 éve Vietnamban járt, ahol megkóstolt rengeteg "egzotikus" ételt: kutyát, kígyót, ízeltlábút. Azt mondta, csak a tudat miatt érezte furcsának, mert az intenzív fűszerezés elfedte a hús valódi ízét.

Megjegyzem, a rákövetkező évben csak vegán kajákat evett a srác.

2017. ápr. 3. 21:46
 3/11 schamuelson válasza:
58%
A második kérdésre lemaradt a válaszom: A kutyahúst nem kóstolnám meg. Az ember ne egye meg a barátját. Akkor már inkább a kígyóval tennék próbát.
2017. ápr. 3. 21:53
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Én megkóstolnám szívesen, szerintem semmivel nem alávalóbb kutyát enni mint nyulat, borjút vagy csirkét.
2017. ápr. 3. 22:44
 5/11 anonim válasza:
64%
Ezt mondom, a sertés meg simán van olyan okos mint a kutya, ha ezt is vesszük szempontként. Szóval ha valaki disznót eszik az ne szólja le azt aki kutyát.
2017. ápr. 4. 00:24
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Állítólag nem kell ahhoz olyan messzire utazni. Ha valaki bemegy egy kínai kifőzdébe itthon, meglehet, hogy kutya-macska van a tányérján, csak nem vallják be...
2017. ápr. 5. 09:11
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
# 6 Dehogyis, ez baromság.. Ez tipikus előítéleten alapuló városi legenda. Azért mert kínaiak biztos kutyát raknak bele. Én felismerem a csirke meg a sertés ízét, soha egy kínai büfében sem kaptam más húst mint amit kértem. A nébih rendszeresen tart ellenőrzéseket ezeken a helyeken. Nagykerből rendelnek húst mint máshol.
2017. ápr. 5. 14:16
 8/11 anonim válasza:
100%

7-es jól mondja!

Valamint amit a kínai büfékben kapsz (bár én spec szeretem), annak kb. annyi köze van a tradicionális kínai kajákhoz mint a burger kinges ételnek... Akkor miért is tennének bele kutyát? Max. Spórolásból, de akkor ha nem hagyományőrzésről van szó, akkor ennyi erővel bármelyik, akár magyar étteremben is lehet.

De mint 7es írta, ez egészségügyi ellenőrzéseken hamar kiderűlne, de sok esetben a fogyasztó is észre venné, hogy valami nincs rendben.

2017. ápr. 5. 14:33
 9/11 anonim válasza:
11%
Egyed csak. Szép halál a veszettség, amit lehet tőle kapni, és endemikus azokon a területeken. Ha ügyes vagy,még haza is hozod lábon, és itt teszed ki a kórházi személyzetet a fertőzésnek. Húsevőt, társállatot és ezek tetszőleges kombinációit nem eszik meg kulturnépek. Csak olyanok, akiknél még a csatornapatkány is a tányérra kerül.
2017. ápr. 8. 19:43
 10/11 anonim válasza:
100%

Utolsó azt vágod, hogy a Chau Chau az konkrétan haszonálatnak lett tenyésztve eredetileg, pont úgy mint a házi sertés?

És ezeket az állatokat megfőzik, így nem kaphatunk ilyen jellegű fertőzéseket! Ugyanakkor pont a sertés terjeszti (nyersen) az álveszettséget vagy másképpen Aujeszky-féle betegséget, ami tulajdonképpen egy herpesz vírus, de a veszetségtől csak annyiban különbözik, hogy a megfertőzött állat nem lesz agresszív... Különben ahogy a veszetség is ez is egyszerű főzéssel, hősterilizálással kiküszöbölhető.

2017. ápr. 8. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!