Kutyát inkább koreában esznek és Kína kis részén.
Nekünk felháborító. Nekik nem. Az indiaiaknak felháborító, hogy mi megesszük a marhát. Ez szocializáció kérdése.
Hát... én soha nem tudnám megenni. De tudomásul kell venni, hogy az egy másik kultúra, ott ez sajnos teljesen természetes. Meg az is, hogy hernyókat meg bogarakat meg kukacokat esznek. Vagy mit... :D
Én nagy lovas vagyok, soha nem tudnék lóhúst enni, de tudjunk, hogy van lókolbász stb. Akkor mondhatnám azt is, hogy lovat enni kínzás. De itt meg ennek van kultúrája úgymond. De én meg nem tudnám enni a lovat, az biztos. Elítélem, ahogy a vágólovakat tartják stb., de nem tudom, hoyg önmagában a lóhús evése kínzás-e. Végül is nem élve eszik meg. :D
És ugyanígy nem tudnám elképzelni azt sem, hogy kutyát egyek, sőt azt még jobban nem tudnám elképzelni, mint lovat. Fogalmam sincs, milyen folyamat lehet, míg az asztalra kerül, de azt hiszem, inkább nem is akarok róla tudni, mert a szívem megszakadna.
A ló is haszonállatnak számít, mégis a mai világban legtöbben sporttársként, barátként tartják! Ennek ellenére mégis csinálnak belőlük kolbászt! Sőt van, hogy lesántult, sportra alkalmatlanná vált lovat adnak vágóra és kolbász lesz belőle. Ami egy lóbarátnak elfogadhatatlan szemlélet, mégis így van... Sajnos.
Egyetértek azzal a válaszolóval, aki azt mondta, hogy minden állat élete egyenlő!
És a lóra visszatérve, a kutya után az ember második leghűségesebb barátja a ló! Mégis megeszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!