Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a tojást a héja...

Hogyan tudom a tojást a héja nélkül megfőzni?

Figyelt kérdés

Nem tükörtojást szeretnék, hanem sima főtt tojást, de a héja nélkül.

Úgy szeretném, hogy pl beleütöm a tojásokat valamibe akár egyben, és úgy főzöm meg, akár mikróban, de nem akarom, hogy nagyon műanyag legyen. Mi a megoldás erre?

Fehérje diétán vagyok ezért sok tojást kell fogyasztanom és keresem a legegyszerűbb módját az elkészítésének. Nekem a tiszta főtt tojás kell végeredményként égések és macera nélkül.

2017. márc. 31. 03:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%
A bugyantott tojasnak koze nincs a tojasleveshez, nem tudom mi bajod van vele. Lenyegeben ezt kerted.
2017. márc. 31. 17:46
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig tényleg buggyantott tojás kell neked...

Persze tojást máshogyan is lehet enni, én jobbára tojáson élek, van tapasztalatom a hozzáadott zsírt s egyebet alig vagy egyáltalán nem tartalmazó tojásos ételekben, italokban, különös tekintettel a gyors, egyszerű elkészítésre... A tojás remek, sokoldalú étel. A főtt tojás is remek, de hamar megunnám. Magát a tojást soha.

A főtt tojás azért nem a legidőigényesebb étel, de én is utálnám naponta hámozgatni. A legegszerűbb talán a tükörtojás (minimális vagy nulla zsírral is működik), az egész nyers tojásos kávémat talán hagyjuk, a nyers fehérjéket érdemes minimalizálni... A rántotta edényt piszkol, bár komolyan, főztél már zöldségételt pucolást igénylő zöldségekkel? Na az a macerás s időigényes, a rántotta vagy a töltött tojás nem...

Ráadásul ha csinálsz egy (vagy több, mert egy serpenyőbe nem fér akármekkora) nagy rántottát, megvan a táplálkozásod nagy része úgy, hogy egyetlen keverőedényt piszkolsz. Ez igazán nem sok s a tojás nem az a leégni szerető cucc, max. ha kidobnivaló a serpenyő. Jó, a rántotta alapból már több zsírt igényel, de vízen is elkészül.

2017. márc. 31. 19:23
 13/13 anonim ***** válasza:
66%

A sütőzacskó nem. Amúgy nem értem a problémát.

1. Főtt tojás rendesen - rajta van a héja, pucolni kell

2. Főtt tojás zacskóban - műanyag

3. Főtt tojás vízbe ütve (amit buggyantott tojásnak hívunk) - nem tetszik a neve

wtf!?

Egyébként [link]

Google három másperc, nekem is annyiba került, mint neked került volna, szívesen, és jó tojásolást!

2017. ápr. 1. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!