Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a tojást a héja...

Hogyan tudom a tojást a héja nélkül megfőzni?

Figyelt kérdés

Nem tükörtojást szeretnék, hanem sima főtt tojást, de a héja nélkül.

Úgy szeretném, hogy pl beleütöm a tojásokat valamibe akár egyben, és úgy főzöm meg, akár mikróban, de nem akarom, hogy nagyon műanyag legyen. Mi a megoldás erre?

Fehérje diétán vagyok ezért sok tojást kell fogyasztanom és keresem a legegyszerűbb módját az elkészítésének. Nekem a tiszta főtt tojás kell végeredményként égések és macera nélkül.

2017. márc. 31. 03:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
2017. márc. 31. 05:42
 2/13 A kérdező kommentje:

nem, ez a buggyantott tojás nem jó.

Akkor már összerakok egy egyszerűbb tojásleves szerűséget és megiszom reggelire.

2017. márc. 31. 06:27
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
2017. márc. 31. 07:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy laposabb tálat kibélelsz fagyasztózacskóval, beleütöd a tojást/tojás fehérjét) és lazán lefedve a mikróban kb 1-2 percig "fözöd". Letakarni azért kell, mert hajlamos "felrobbanni" és azért ne az egész mikró legyen teli vele :)
2017. márc. 31. 07:37
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Vizet forralsz és amikor már forr, beleütöd a tojást héja nélkül. Ha akarod, hígan hagyod a közepét, ha akarod tovább főzöd, míg a sárgája is megkeményedik... nem tudom, miért nem tetszett a "buggyantott tojás" linkje, gyakorlatilag másként nem igazán tudsz héja nélküli főtt tojást.
2017. márc. 31. 09:02
 6/13 anonim ***** válasza:
82%

Buggyantott tojás.

Nem kell a hiszti, ezt kérdezted, ez kell neked.

2017. márc. 31. 09:42
 7/13 anonim ***** válasza:
82%
Meg lehet fozni vizben is. Csak forrjon. Azt hiszem, tettem bele sot vagy ecetet? Egyszer probaltam. De tojasos levesbe pl ismerosom ferje egyben szereti, ugy is csinalja neki.
2017. márc. 31. 10:14
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
Nylonzacskóba ütöd a tojást, a zacskót bekötöd, és úgy teszed bele a forró vízbe.
2017. márc. 31. 10:15
 9/13 anonim ***** válasza:
44%
A zacskó meg szépen megolvad a forró vízben.....
2017. márc. 31. 10:38
 10/13 anonim ***** válasza:
75%
Dehogy kell zacsko. De amig nem probalja ko az ember, addig el se hiszi. Nyilvan kicsit torzul az alakja, de nem lesz rajta hej..
2017. márc. 31. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!