Hogyan tudom a tojást a héja nélkül megfőzni?
Figyelt kérdés
Nem tükörtojást szeretnék, hanem sima főtt tojást, de a héja nélkül.
Úgy szeretném, hogy pl beleütöm a tojásokat valamibe akár egyben, és úgy főzöm meg, akár mikróban, de nem akarom, hogy nagyon műanyag legyen. Mi a megoldás erre?
Fehérje diétán vagyok ezért sok tojást kell fogyasztanom és keresem a legegyszerűbb módját az elkészítésének. Nekem a tiszta főtt tojás kell végeredményként égések és macera nélkül.
2017. márc. 31. 03:57
2/13 A kérdező kommentje:
nem, ez a buggyantott tojás nem jó.
Akkor már összerakok egy egyszerűbb tojásleves szerűséget és megiszom reggelire.
2017. márc. 31. 06:27
4/13 anonim válasza:
Egy laposabb tálat kibélelsz fagyasztózacskóval, beleütöd a tojást/tojás fehérjét) és lazán lefedve a mikróban kb 1-2 percig "fözöd". Letakarni azért kell, mert hajlamos "felrobbanni" és azért ne az egész mikró legyen teli vele :)
5/13 anonim válasza:
Vizet forralsz és amikor már forr, beleütöd a tojást héja nélkül. Ha akarod, hígan hagyod a közepét, ha akarod tovább főzöd, míg a sárgája is megkeményedik... nem tudom, miért nem tetszett a "buggyantott tojás" linkje, gyakorlatilag másként nem igazán tudsz héja nélküli főtt tojást.
6/13 anonim válasza:
Buggyantott tojás.
Nem kell a hiszti, ezt kérdezted, ez kell neked.
7/13 anonim válasza:
Meg lehet fozni vizben is. Csak forrjon. Azt hiszem, tettem bele sot vagy ecetet? Egyszer probaltam. De tojasos levesbe pl ismerosom ferje egyben szereti, ugy is csinalja neki.
8/13 anonim válasza:
Nylonzacskóba ütöd a tojást, a zacskót bekötöd, és úgy teszed bele a forró vízbe.
9/13 anonim válasza:
A zacskó meg szépen megolvad a forró vízben.....
10/13 anonim válasza:
Dehogy kell zacsko. De amig nem probalja ko az ember, addig el se hiszi. Nyilvan kicsit torzul az alakja, de nem lesz rajta hej..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!