Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha valaki teheti, megengetheti...

Ha valaki teheti, megengetheti magának vegyen inkább bio ételeket mindenből?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy van.e értelme bio cuccokat venni. Most jutottam el oda viszont, hogy egyre többet nézem őket. Megengedhetném magamnak, azzal szerencsére nincs baj, de akkor mindenből azt vegyem? Vagy csak egy-egy dologból, pl az alma legyen bio, de mondjuk a banán már ne? Mindenből azt kéne venni?
2017. febr. 28. 22:15
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Hát, ez a német biomarha elég meredek. Föl kellett volna jelentened őket. Tudod, cinkos, aki néma.

Én kimentem megnézni a helyet, amire azt mondták, hogy bio termelő. Az kellett, hogy legyen, mert jó gazos volt.

Azt én úgy tudom, hogy legalább 3 évig bizonyítanis kell, hogy nem használt vegyszert, és ellenőrzik is talajmintákkal.

Sajnos, van amiból a bio nagyon drága, de amiből, amikor tudok, azt veszek. Csak nem szabad előre venni, mert rendesen romlik, nem marad "friss", mint a nem bio.

2017. márc. 3. 01:37
 22/24 anonim ***** válasza:
Nyilván vannak kamu biók...minden másból is vannak hamisítványok, de ezért leírni egy egész iparágat...
2017. márc. 3. 07:22
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

A kérdésben a vásárlás szerepelt.

És sem Kishantosban, sem más neves BIO termelőben nem kételkedem. De sajnos a mezőgazdasági termékek utána a nagykereskedőhöz kerülnek, aztán még van egy-két kereskedő, aztán feldolgozzák őket, aztán csomagolják, aztán van újra a forgalmazó meg a kereskedő.

És mire megveszem, átment 5-10 cégen, kereskedőn, forgalmazón. Na bennük már nem bízok annyira, mint a BIO-termelőben.

A papír sokmindent elbír. A cimkére azt nyomtat, amit akar. A szúrópróba szerű ellenőrzés meg esetleg 5 év múlva lebuktatja.

És addig?

Addig a cimkére hagyatkozva minőségi termékként vásároltam és fogyasztottam a gagyit. Jó drágán.

2017. márc. 3. 09:16
 24/24 anonim ***** válasza:
Akkor fogyassz gagyit olcsón,abban legalább biztos lehetsz.
2017. márc. 3. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!