Ha valaki teheti, megengetheti magának vegyen inkább bio ételeket mindenből?
Hát, ez a német biomarha elég meredek. Föl kellett volna jelentened őket. Tudod, cinkos, aki néma.
Én kimentem megnézni a helyet, amire azt mondták, hogy bio termelő. Az kellett, hogy legyen, mert jó gazos volt.
Azt én úgy tudom, hogy legalább 3 évig bizonyítanis kell, hogy nem használt vegyszert, és ellenőrzik is talajmintákkal.
Sajnos, van amiból a bio nagyon drága, de amiből, amikor tudok, azt veszek. Csak nem szabad előre venni, mert rendesen romlik, nem marad "friss", mint a nem bio.
A kérdésben a vásárlás szerepelt.
És sem Kishantosban, sem más neves BIO termelőben nem kételkedem. De sajnos a mezőgazdasági termékek utána a nagykereskedőhöz kerülnek, aztán még van egy-két kereskedő, aztán feldolgozzák őket, aztán csomagolják, aztán van újra a forgalmazó meg a kereskedő.
És mire megveszem, átment 5-10 cégen, kereskedőn, forgalmazón. Na bennük már nem bízok annyira, mint a BIO-termelőben.
A papír sokmindent elbír. A cimkére azt nyomtat, amit akar. A szúrópróba szerű ellenőrzés meg esetleg 5 év múlva lebuktatja.
És addig?
Addig a cimkére hagyatkozva minőségi termékként vásároltam és fogyasztottam a gagyit. Jó drágán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!