Ha valaki teheti, megengetheti magának vegyen inkább bio ételeket mindenből?
Őszintén szólva azok után, hogy a Wolksvagenről kiderült, hogy a gépkocsi motorja más kibocsátási értékeket produkál normál használat közben, mint a vizsgán a tesztpadon, általában elvesztettem a bizalmamat a hivatalos tanúsítványokkal kapcsolatban, így a BIO termékekkel kapcsolatban is.
Nekem az a bio és egészséges, amit magam termeltem meg a kiskertemben, és tudom, hogy vegyszermentesen, vagy max ökológiai gazdálkodás keretében termeltem meg. És nem féléretten szedtem le, hogy 2 hétig állhasson még a boltban a polcon, hanem teljesen éretten, beltartalmi értékeinek maximumán, zamatosan szüreteltem le. És nem csodálkozom, ha a meg nem evett példányok másnapra már megszottyadnak.
[Mert hiába BIO alma az az alma, ha féléretten leszedik. Annál amit én eszem sajátot, sokkal táplálóbb és értékesebb!!!]
És az már nem érdekel, hogy a profit érdekében ki hogyan próbál behazudni nekem különféle minőségi paramétereket.
Én dolgoztam németországban egy húsüzemben,ahol húst csomagoltunk. Arra is sokszor Bio cime ment,ami amúgy egyáltalán nem az volt,mert kellett a darabszámot teljesíteni,sőt, volt hogy bio hús be sem jött aznap,de biot csomagultunk egész nap.....
Én nem veszek bio terméket,mert ez ahogy a hússal,mással is előfordulhat. Nem éri egyszerűen meg.
Arról nem is beszélve,hogy a Bio megnevezés nem a jobb minőségre utal csak. Arra is utal,hogy a szállítása és csomagolása környezetkímélőbb,mint a másikok, valamint a bolthoz lévő legközelebbi gazdaságból vásárolják fel,nem utaztatják ezer kilómétereket.
Ha lenne rá pénzem, én inkább farmokra, gazdaságokba járnék el húst,tojást és zöldséget venni, ezzel támogatnám a körülöttem élőket.
Egyszerűen megdöbbentő, hogy mennyire buta a magyar átlagnépesség.
Komolyan ennyire hiszékenyek, tudatlanok, gondolkodni képtelenek, hogy maguktól nem jönnek rá, hogy az olyan minőséggel kapcsolatos fogalmaknak - melyeknek megszerzéséhez és fenntartáshoz rendszeres ellenőrzések szükségesek - mögöttes tartalma is van és nem csak egy színes jel?
Sokan tényleg azt gondolják, hogy a "bio", "organikus" ,"gmo mentes", "vegán" és stb. csak olyan jelzések, amiért valaki kifizet x millió forintot, és megkapja, holott a terméke ugyanolyan szar mint a legutolsó rothadó vegyszeres zöldségesé?
Gyerekek, ez nem egészen így van. A bio egy szigorúan ellenőrzött iparág, amely nem annyiból áll, hogy nem vegyszerezik a növényeket.
1.Csak az kaphat bio minősítést ami NEM SZENNYEZETT talajban termett. A talajnak bizonyítottan (rendszeres tesztek alapján) hosszú évek óta vegyszermentesnek kell lennie. Sok biogazdaság pl. csak 5-10 éves talajelőkészítéssel indulhatott be.
2. A bio minősítés olyan végletekig megy el, hogy az a növény, ami "bio" eleve csak bio magról! ültethető.
3. Ami a bio állattartást illeti, ott az állatoknak van egy adott mozgástere éjjelente, nem ketrecbe vannak zárva, nappal pedig a szabad mezőn kell lenniük állandó hozzáféréssel friss takarmányhoz és vízhez. Tilos a GMO takarmány, az antibiotikumok beadása és a hormonos takarmány is. Ezenkívül a bio tartású állatok jóval emberibb bánásmódban részesülnek, és a normál iparban elvárt tejnek/tojásnak csak a kb. 1/3-át kell produkálniuk (mert mint tudjuk, a napi 50-60L kvóta minden, csak nem normális, hanem nagyon megerőltető az állatok számára).
4. Bio termőföldek nem lehetnek erősen légszennyezett területeken
5. Nem használható műtrágya
6. Az intézkedések által JÓVAL magasabb minden étel tápanyagtartalma. Ugye nem kell magyarázni, hogy az a tehén, aki jobb tápot kap szintén tápanyagdúsabb tejet ad, és az a zöldség, ami tápanyagdúsabb földben nő jobb vitamintartalmú...
Tehát igen. Ha megteheted vegyed azt. Miért szennyeznéd magad vegyszerekkel, ha nem muszáj?
A legjobb persze a házi, kertből származó, de nem mindenki teheti meg...
"Komolyan ennyire hiszékenyek, tudatlanok, gondolkodni képtelenek, hogy maguktól nem jönnek rá, hogy az olyan minőséggel kapcsolatos fogalmaknak - melyeknek megszerzéséhez és fenntartáshoz rendszeres ellenőrzések szükségesek - mögöttes tartalma is van és nem csak egy színes jel? "
#15-ös, fogadjunk te a Wolksvagen-nek is elhitted az adatait??? Teljesen igaza van ##11-esnek. Meg a húsüzemben dolgozónak. El nem tudjátok képzelni, hogy a profit érdekében át vagytok dobva.
Szegénykék...
16-os,11-es.
Akkor a glutén érzékeny se vegye meg a gluténmentes terméket mert biztos csak ráírták,a laktózérzékeny ne egyen laktózmentes terméket sem mert az is kamu.
Ilyen alapon ne higgy semmiben.
11-es vagyok a húsüzemben dolgozó....
Le lehet pontozni, és lehet más véleményed,de ÉN láttam a szememmel,hogy mi történik az üzemben és ÉN tettem rá a saját kezeimmel a Bio címkét az egyébként sima marhaként bejövő húsra. Hogy fokozzam az indultokat,ez németországban történt,az unió kellős közepén és b.. zottul senkit sem érdekelt.
Igen,vannak bio termékek,de annyi bio termék nem létezik,amennyit kitesznek a polcra. Tehát: az üzem/termőföld/gazda megkapja nagy herce-hurca árán a bio minősítést és elkezdi árulni a termékeit, DE nagy valószinűséggel többet temel Bio termékként,mint amennyit elő tudna állítani (többnyire a bio termékeket előállító cégek nem csak bio-val foglalkoznak, így üzemen belül történhet "címkecsere" és "nem beütemezett termelés")ahogy nálunk is a húsüzemben ez mindennapos volt (a bejött 600 negyed marhából volt kb 30-40 "Bio" majd ebből kellett több,mint 70-80 darab szűzpecsenyét feldolgozni és lecsomagolni. És itt megjegyzem,hogy egy negyed marhának,egyszűzpecsenyéje van, a 40 negyednek,max 40 szűzpecsenyéje,nem pedig 80..... És mit mondott a német főnök? A napi tervbe 80 megrendelés van,akkor mi 80at küldünk ma ki.)
És most megint csak lepontozhattok,attól függetlenül ez nem fog változni.!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!