Milyen ételeket fogyasszak amiben sok fehérje van? (nem fogyókúrázom? )
Fehérje majdnem mindenben van, több vagy kevesebb. A tiszta zsírban, olajban, cukorban, mézben nincs.
A húsban kb 20%, babban, szójában kicsit több (2-25%), tejben, tojásban elég kevés.
Diófélékben 30-40 % (tökmag, dió, szezámmag, lenmag), de ebben sok zsír is van.
vannak mesterséges fehérjeporok, általában tejből (tejsavóból) készülnek, ízesített, édesített, elég mű.
vagy van rizsből, borsóból készülő is, natúr is.
Ezt azért fordítva is lehet nézni. A növényi azért rosszabb, mert nem komplett, általában rengeteg szénhidrát van mellé, állatit sokkal könnyebb enni (ez hátrány is, mert az állati fehérjékkel egyesek roppant könnyen túlmennek a fehérjekeretükön, úgy értem, a felső határon, ami fölött nem jó lenni)...
De persze a növényivel sincs gond, én építek arra is :) Ma pl. zöldborsófőzeléket eszem, de gabona is volt, bőven sokat fogok bevinni. Normálisan viszont tojáson élek, az remek tápanyagforrás s aki szereti, annak vissza kell fognia magát, nehogy elszálljon a fehérjével... Vagy a zsírral, kinek milyenek a makrói.
Tojás, hús, sajt, túró, hüvelyesek, ezekben sok van, de mennyiség kérdése, van, aki még gabonából is jócskán visz be vagy akár nem hüvelyes zöldségből... Már írták, hogy szinte mindenben van fehérje, csak sok esetben sok kalória jön másból. De az úgyis kell sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!