Mit a legjobb vacsira fogyasztanom ha nem akarok hízni?
A napi kalóriaegyenlegeden múlik, hogy hízol-e... Azt és annyit egyél, hogy rendben legyen a napod tápanyag szempontjkából, jóllakj meg minden. Az pl. nem egészséges, ha salátát eszel, miközben a napod kalória- és fehérjeszegény volt s az éhségtől nem tudsz aludni... Ha nincs szükséged valamirevaló tápanyagra, de egy kis saláta jól kiegészíti a napod vagy csak jólesik, eheted azt is. Nekem semmi értelme nem lenne, én esze rendesen vagy sehogy (illetve néha nassolok uborkát, mert nagyon szeretem, de éhségre, energiahiányra mit sem ér).
A fehérje zöldséggel nem egy rossz gondolat vacsorára, persze ha sok kalória kell, akkor ki kell egészíteni valami jobb zsírral vagy szénhidráttal.
Amit az első ír teljes hülyeség.
Mivel amit reggelire, ebédre eszik az ember általában részben feldolgozza, lemozogja - tehát a nap folyamán akár több kalóriát is bevihetünk, ha testmozgást is végzünk.
A vacsorára pontosan azért érdemes különösen odafigyelni, mert vacsora után elég kevesen végeznek már aktív munkát vagy testmozgást, így ez az a kalóriamennyiség, ami biztosan ott is marad a szervezetedben.
Ilyen szempontból kalóriaszegény, zsírszegény dolgok jók vacsorára. Ha a salátát szereted az, ha egy csomag mozzarellát paradicsommal, akkor azt. Igyekezz max. 3-400 kalóriát fogyasztani vacsorára, és kerüld a nehezen emészthető ételeket (húsok, kemény sajtok, gomba pl.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!