Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi tejet iszol naponta?

Mennyi tejet iszol naponta?

Figyelt kérdés

2016. okt. 12. 19:53
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

1: nem döglik bele a tehén, ha nem fejik. Szimplán elapad a teje (pont úgy ahogy egy szoptatós nőnek)

2:évente megtermékenyítik a tehenet, hogy újra beinduljon a tejtermelése: ha nincs boci, nincs tej

3: a boci megkapja a kolosztrumot minimum (jobb helyeken)

4: növekedési hormont a saját testünk termeli (agyalapi mirigy) nem pedig a tejjel szivjuk magunkba. Ha így lenne, 1-2 éves korunkban megállna a növekedés.

Szintén tehenész.

Napi egy liter, házi teljestejet fogyasztok, illetve ezekből készített tejtermékeket.

2016. okt. 18. 11:54
 32/36 anonim válasza:
A szójánál szarabb dolgot nem is ehetnétek.
2016. okt. 18. 12:12
 33/36 anonim ***** válasza:
Sajnos azért változott meg a kimérős tej íze is,mert antibiotikumokkal,szójával és más szeméttel etetik,s az állatokra is igaz az a mondás,hogy az vagy,amit megeszel.Valamint,ha mossák a hatalmas tartályokat,a hypós víztől nem öblítik ki alaposan és hypóval is vegyül.A beteg állat teje,húsa meghatározza nem csak az ízét,de az ember egészségét is.
2016. okt. 19. 12:42
 34/36 anonim ***** válasza:

Keress normális gazdaságot.

Én is jártam így. A szüleim gazdaságában nem jutott elég tej, így kerestem egy másikat.

Egy darabig semmi baj nem volt, de aztán kijött az ekcémám, meg kiütéses lettem.

Anyum adta a tippet, hogy penicillin lehet a tejben. Allergiás vagyok rá.

Be is vizsgáltattam a tejet, aztán mentem a gazdaságba balhét csapni.

Normális helyeken még az állatorvosi kartont is megmutatják. Sőt, a következő tejbeszállitót úgy választottam, hogy a teheneket is megnéztem.

De lehet, hogy csak én vagyok ilyen finnyás, hogy szeretem tudni, hogy honnan jön az, amit megeszek (Igen, tanyán is jártam körülnézni)

2016. okt. 19. 13:03
 35/36 anonim ***** válasza:
34-es,jól csinálod,a tanácsod is nagyon jó.Nekem sajnos nem áll módomban gazdaságot keresni.Én a kimérős tejet a piaccsarnokból tudtam csak beszerezni,de hogy rossz ízű hát inkább nem veszek,pedig régen nagyon finom volt,a kádárrendszerben!Akkor minden élelmiszer,a kenyér és egyéb péksütemény is nagyon finom volt!Ennyi allergiás,búza hasú,búza agyú,meg irritábilis bélszindrómás,rákos,stb. beteg se volt!!!
2016. okt. 20. 00:41
 36/36 anonim válasza:
szeretem a tejet... a kakaót is
2016. nov. 14. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!