1: nem döglik bele a tehén, ha nem fejik. Szimplán elapad a teje (pont úgy ahogy egy szoptatós nőnek)
2:évente megtermékenyítik a tehenet, hogy újra beinduljon a tejtermelése: ha nincs boci, nincs tej
3: a boci megkapja a kolosztrumot minimum (jobb helyeken)
4: növekedési hormont a saját testünk termeli (agyalapi mirigy) nem pedig a tejjel szivjuk magunkba. Ha így lenne, 1-2 éves korunkban megállna a növekedés.
Szintén tehenész.
Napi egy liter, házi teljestejet fogyasztok, illetve ezekből készített tejtermékeket.
Keress normális gazdaságot.
Én is jártam így. A szüleim gazdaságában nem jutott elég tej, így kerestem egy másikat.
Egy darabig semmi baj nem volt, de aztán kijött az ekcémám, meg kiütéses lettem.
Anyum adta a tippet, hogy penicillin lehet a tejben. Allergiás vagyok rá.
Be is vizsgáltattam a tejet, aztán mentem a gazdaságba balhét csapni.
Normális helyeken még az állatorvosi kartont is megmutatják. Sőt, a következő tejbeszállitót úgy választottam, hogy a teheneket is megnéztem.
De lehet, hogy csak én vagyok ilyen finnyás, hogy szeretem tudni, hogy honnan jön az, amit megeszek (Igen, tanyán is jártam körülnézni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!