Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi tejet iszol naponta?

Mennyi tejet iszol naponta?

Figyelt kérdés

2016. okt. 12. 19:53
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Speciel az en nagytatamnal nem azonnal. Van egy idoszak, amikor eppen emiatt nem fej, ilyenkor bolti tejet iszunk.
2016. okt. 16. 12:57
 22/36 anonim ***** válasza:

Napi átlag 1-2 lityó közt van.

Amikor gazdaságban (írország, dánia) a többszöröse volt.

10évente vagyok beteg.

33/f

2016. okt. 16. 15:09
 23/36 MZaX válasza:
Lehet tejet inni annak aki szereti, de kábé annyira egészséges, mint a kóla, szóval annyit érdemes belőle inni, mint a kólából. Az íze kedvéért néhány pohár nem fog senkinek megártani ( ha nem laktózérzékeny, mint a felnőtt lakosság zöme :) , de nem is ettől lesz olyan egészséges, hogy 10 évente kelljen doktorhoz járni. Nem véletlenül vagyunk amúgy laktózérzékenyek, hanem azért, mert felnőtt embernek nincs szüksége tejre, és nem is ideális tápanyag-ital neki (a kis babának nyilván teljesen jó, hogy tiszta zsír-husi, de egy felnőtt férfinak sokkal jobb, ha 20% alatti-körüli a testzsírszázaléka).
2016. okt. 16. 18:30
 24/36 anonim ***** válasza:
Nem iszom tejet,mert megundorodtam tőle,amióta furcsa íze van.Pedig nem tartós,nem dobozosat, nem zacsisat,hanem kimérőset vettem.
2016. okt. 16. 20:17
 25/36 anonim válasza:
Naponta min. 1 litert ittam évek óta. Tavasszal kiderült, hogy allergiás lettem rá, és mellette még több mindenre. Kiütéseim lettek, légszomjam is. Hiába hagytam fel vele, próbálom a bélflórámat helyreállítani, nem sikerül. Nincs bizonyítva, hogy a tejtől van, lehet más is, nem tudja doki sem.
2016. okt. 17. 08:48
 26/36 K...László ***** válasza:
30 éves koromig napi egy litert is megittam 3 részletben. Ha ritkán egyszerre legurítottam egy dobozzal, az sem ártott meg. Kedvenc italom. Aztán 30 után hirtelen elkezdett hasmenésem lenni tőle. Ma már csak max 2 decit merek inni, azt is lassan szopogatva, és kaja mellé, hogy felszívja, mert akkor nem jön rám 15 perc múlva a szaladós hígf0sás. Meg megvan a környék összes boltjából, hogy melyik az az 1-2 fajta tej, amitöl nem kapok atomf0sást. Lehet, hogy pont a legagyonkezeltebb, legkevésbé tejet tartalmazó fajták jók, mert tejérzékeny lettem. Pl legolcsóbb tescós vagy auchanos 2.8-asban megbízom. Másfelesektől mindtől bajom van. A tejital, reggeli ital és hasonló pótösszetevős dolgoktól extra hasmenést kapok. Kicsit gyanús, hogy talán nem is a tej okozza, hanem valami ipari izé benne, mert a zsírosabb árt meg kevésbé. Állítólag az normális, hogy ilyen korban már nincs az emberben tejlebontó enzim, és igazából még gyerekkorban el kéne tünnie a bélből, de későig marad.
2016. okt. 17. 11:57
 27/36 anonim ***** válasza:
Életem során több mint négy köbméter(4000 liter) tejet megittam és semmi bajom tőle.Napi fél liter,minden nap.
2016. okt. 17. 17:33
 28/36 anonim válasza:
1-1,5l per nap.Nyáron,nagy melegben akár 3 vagy több.Az ún."növényi joghurt,tej,vaj,hab" még véletlenül sem joghurt,tej vagy vaj.Ja, és megfázástól eltekintve (az is ritkán),sose voltam beteg.
2016. okt. 18. 05:55
 29/36 anonim válasza:
Semennyit. Gyerekként még ittam kakaót, de már semmit. Most még a sajtot és más tejterméket is elhagytam, rögtön (két hónap) alatt fogytam 10 kg. Szója, mandula és rizstejet öntök a kávémhoz..... Tofu stb.-vel pótlom a fehérjét..... a TEJ a BOCIKNAK van. "mi sem szoptatjuk más kis állatát" :-)
2016. okt. 18. 06:59
 30/36 A kérdező kommentje:
Tojast, tojasbol keszult elelmiszert sem kellene ennetek, ugyanis azt a tyuk azert tojja, hogy kiscsirkeket keltsen ki beloluk.
2016. okt. 18. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!