Edzéshez milyen étrendet ajánlotok?
Szia:) Főként szénhidrátra és fehérjére lenne szükséged. A pontos arányok alkattól függnek, vannak ilyen kalkulátorok is a neten :D Annak fényében nézd meg az adott élelmiszerek ezen tartalmát:)
Amúgy sok készítmény is van, bár én nem vagyok a hívük. Egyszer vettem nővéremnek, aki alig 40kg, és azt mondta fel tudott szedni picit tőle, bár ő nem sokat sportol.
A fehér hús kombináció a legjobb szerintem rizzsel (szénhidrát +sok fehérje elven) emellett teljes kiőrlésű kenyérből készíts szendvicset uzsira, tízóraira. Reggelire a zabkását ajánlom gyümölcsökkel. Ebédre sok husi+zöldség+rizs (krumplival ne), vacsorára jók ezek a shakek, de ha éhes vagy még egyél hasonlót, mint ebédre :) Csak kisebb mennyiségben :)
Nem kell sok szénhidrát, ha az embernek az nem jön be. Sokan kigyúrták már magukat zsírra alapozott energiabevitellel is, kinek mi fekszik.
A fehérjebevitel s a kalóriaplusz fontos s persze minden esszenciális tápanyag bevitele, rendes pihenés is kell a megfelelő edzés mellé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!