Noblesse Oblige kérdése:
Felétek hogy ismerik a tócsit? (Reszelt burgonya, kis liszttel olajban kisütve)
Figyelt kérdés
Dunántúlon tócsinak és berétnek nevezzük.
A válasz mellé írjátok oda, hogy mely megyéből vagy tájegységből származik.
2016. júl. 8. 09:39
13/32 anonim válasza:
Mi Somogyban tócsninak vagy lapcsánkának nevezzük, de van Veszprém megyei ismerősöm, ő cicegének hívja.
15/32 anonim válasza:
Én még nem is hallottam ilyenről.
Budapest
16/32 anonim válasza:
Lepcsánka, lapcsánka, cicege.
Borsod.
17/32 anonim válasza:
Reszelt krumpli, liszt, tojás, hagyma apróra vágva, petrezselyem apróra vágva. Ez az én verzióm amit anyutól tanultam, ő meg nem tudom kitől. Cukkinit is néha reszelünk bele amikor szezonja van. :-) Nálunk Tócsi, de van aki itt is tocsnit mond. Fejér megye.
18/32 anonim válasza:
Budapesten tócsninak vagy cicegének ismerik, pláne, akik megengedhetik maguknak, hogy étterembe (nem kifőzdébe) járjanak.:-)
19/32 anonim válasza:
Mi otthon tócsninak, tócsinak, berének hívjuk.
GY-M-S megye.
Reszelt burgonya, liszt, só, bors. Olajban kisütve. Majd amint kisült a tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel és reszelt sajtot szórunk rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!