Túl sok krumplit pucoltam/vágtam fel sült krumplinak, van ötletetek, hogy a plusszal mit lehetne kezdeni?
Főzd ki sós vízben, és csinálj belőle pürét.
Úgy tudom, a fagyasztáshoz valamit még hozzá kell tenni.
Főzd meg, mehet pürének, ha van akkor élesztőt felfuttatni liszt tej egy kicsi tejföl só, valami zsiradék, ha összeáll akkor kiszaggatod nagyon fini pogácsa lesz belőle. Ha nem szaggatod ki akkor ezt a lágyabb tésztát kivajazott tepsibe rakod, elegyengeted 10 perc alatt félig megsütöd, kiveszed fokhagymás tejföl mehet rá meg sajt vagy sajtkrém vagy ami van a hűtőbe aztán mehet vissza a sütőbe.
Vagy jó alternatíva a nudli is 😉
Köszönöm a tanácsokat.
Az lesz , amit a 2. írt. Viszont milyen arányban kell hozzá adni lisztet? Mikor legutóbb ilyet csináltam, roppant lisztes lett, alig érződött a krumpli benne.
Pedig ezt nagyon szerettem gyerek koromban. Édesanyám nagyon finomra csinálta, az övében rendesen érződött a krumpli.
ÉN kb 1/4-1/5-öd lisztet tezsek bele maximum.
De fagyasztani is lehet - én évek óta fagyaszok le krumplit és müködik.
A lényeg, hogy elöször hökezelni kell, vagy felforralni, vagy félig megsütni, mert akkor a keményítöszerkezet megváltozik benne, enélkül nem jó, de ilyen módon tökéletes. Ha kihült, akkor adagonként tedd a fagyasztóba és felhasználáskor fagyott állapotban tedd a forró vízbe vagy olajba.
Rakott krumpli
Paprikás krumpli
Pásztor tarhonya
Krumplis lángos
Núdli/gombóc (mákkal, mártással)
Gölödin-leves
Krumpli-fasírt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!